Foto: olinecka
Toto jedlo varim rada keď je skora kapusta recept je ľahky ,ale chutny.
6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6-8 ks |
|
|
|
|
|
20 dg (alebo šunková saláma) |
|
3 - 4 ks |
|
na obaľovanie |
|
na obaľovanie |
|
2 ks |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Z hlavky kapusty oddelime nožom kapustne listy opatrne.Do hlbšej misy ich poukladame a zalejeme vodou do ktorej pridame trocha soli.Varime 8 -10minut potom ich opatrne z vody povyberame,aby sa nam neroztrhali.Nechame vychladnúť.
- 2
Vychladnute listy si pripravime na plnenie,ale hrubšie časti ktore boli okolo hlubika naklepeme zľahka,aby sme mohli ich postačať.Na kapustne listy dame salamu alebo šunku platok a pružok syra.Zrolujeme obalime v trojobale a vypražame do zlatista.
- 3
Podavame zo zemiakmi ,ktore sme omastili a posypali pažitkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu