Plnené kapustné listy

olinecka - fotkaolinecka, 8. mája 2014
Plnené kapustné listy
Foto: olinecka

Toto jedlo varim rada keď je skora kapusta recept je ľahky ,ale chutny.

6-8
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-8 ks
20 dg (alebo šunková saláma)
3 - 4 ks
 na obaľovanie
 na obaľovanie
2 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Z hlavky kapusty oddelime nožom kapustne listy opatrne.Do hlbšej misy ich poukladame a zalejeme vodou do ktorej pridame trocha soli.Varime 8 -10minut potom ich opatrne z vody povyberame,aby sa nam neroztrhali.Nechame vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnute listy si pripravime na plnenie,ale hrubšie časti ktore boli okolo hlubika naklepeme zľahka,aby sme mohli ich postačať.Na kapustne listy dame salamu alebo šunku platok a pružok syra.Zrolujeme obalime v trojobale a vypražame do zlatista.

  3. 3

    Podavame zo zemiakmi ,ktore sme omastili a posypali pažitkou.

Diskusia k receptu

cesminaz
Hm,toto nieje zly napad :-) celkom sa mi to paci.Ukladam a niekedy vyskusam :-) vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia