Karask (jačmenný chlieb)

cenculka30 - fotkacenculka30, 10. júna 2013

Estónsky - tradičný chlieb. Podával sa pri slávnostných príležitostiach.

15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
2 dl alebo biely jogurt
2 dl
1 dl
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 PL alebo cukor
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvaroh, mlieko, vajce, soľ a med spolu zmiešame. Pridáme múku a sódu, dobre premiešame a nakoniec pridáme olej. Vymiešame na hladké cesto. Vylejeme na menší plech (tortovej formy) vymastený maslom a vysypaný jačmennou múkou (vystlaný papierom na pečenie). Pečieme v rúre na 200 °C 25 - 35 minút.

    Karask (jačmenný chlieb) - obrázok 1
  2. 2

    Chutné raňajky - s maslom a brusnicovým džemom.

    Karask (jačmenný chlieb) - obrázok 2
  3. 3

    Na obed s krémovou polievkou, výborná je k tomu krémová tekvicová polievka. (ja som mala šošovicovú s krevetami)

    Karask (jačmenný chlieb) - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Zaujímavý chlebík. Kde sa dá zohnať jačmenná múka? Z popisu mi nie je jasné, či do receptu ide aj jogurt alebo mlieko/jogurt.
Aj ja hu určite vyskúšam, ale zaujímalo by ma, aký tvaroh si použila. hrudkovitý, plnotučný, mäkký krémový, alebo nejaký nízkotučný, dnes ich je veľa druhov, a chcem aby ten môj chlebík bol vydarený ako Tvoj.
Napíš presnejšie, ďakujem
Dnes som si ho teda upiekol s malou zmenou :) dal som si tam bezlaktozovy tvaroh a môj špaldový kvások.Nechal som nakysnúť 2 hodiny a potom piekol.No a miesto 1dcl múka hladká som použil ražnu celozrnnu.

Pridaj komentár k receptu: