Karask (jačmenný chlieb)

cenculka30 - fotkacenculka30, 10. júna 2013

Estónsky - tradičný chlieb. Podával sa pri slávnostných príležitostiach.

15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
2 dl alebo biely jogurt
2 dl
1 dl
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 PL alebo cukor
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvaroh, mlieko, vajce, soľ a med spolu zmiešame. Pridáme múku a sódu, dobre premiešame a nakoniec pridáme olej. Vymiešame na hladké cesto. Vylejeme na menší plech (tortovej formy) vymastený maslom a vysypaný jačmennou múkou (vystlaný papierom na pečenie). Pečieme v rúre na 200 °C 25 - 35 minút.

    Karask (jačmenný chlieb) - obrázok 1
  2. 2

    Chutné raňajky - s maslom a brusnicovým džemom.

    Karask (jačmenný chlieb) - obrázok 2
  3. 3

    Na obed s krémovou polievkou, výborná je k tomu krémová tekvicová polievka. (ja som mala šošovicovú s krevetami)

    Karask (jačmenný chlieb) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj ja hu určite vyskúšam, ale zaujímalo by ma, aký tvaroh si použila. hrudkovitý, plnotučný, mäkký krémový, alebo nejaký nízkotučný, dnes ich je veľa druhov, a chcem aby ten môj chlebík bol vydarený ako Tvoj.
Napíš presnejšie, ďakujem