Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Šampiňóny, fenikel, brokolica s ryžou, avokádom, kimchi a olivami
Osviežujúci rýchly obed pripravený do pol hodinky :)
Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou
Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, ...
Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...
Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma
Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.
Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....
Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....
Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....
Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.
Basmati so zeleninkou a lečom
Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s...
Cesnaková polievka podľa Sabe
Jednoduchá cesnaková polievka, ktorá nikoho neurazí. Zasýti na pár hodín a pomôže vyliečiť každú chorobu aj...
Šalát s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Šampiňóny dobre scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...
Cesto na pizzu
Múku si preosieme. Do 100 ml teplej vody s 1 ČL cukru nasypeme 10 g sušeného...
Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude...
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.
Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...
Kuracia roláda s perníkovou knedľou a mrkvovou „kapustou“
Recept som videla na českom programe, varili Kluci v akci. Robili práve knedle a keďže som si v Čechách kúpila niekoľko perníkov na strúhanie, tak ma recept zaujal a nemohla som ho nevyskúšať....
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....