Obyčajné raňajky s vajíčkami

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 24. apríla 2016

Onehdy v predošlých rokoch som sa dostal k práci vo Švajčiarsku. Pomáhal som budovať taký veľký kravín. Veľké hospodárstvo, veľa zvieratiek aj zvierat. Zobraziť celý popisOnehdy v predošlých rokoch som sa dostal k práci vo Švajčiarsku. Pomáhal som budovať taký veľký kravín. Veľké hospodárstvo, veľa zvieratiek aj zvierat. Boli sme tam taká komunita - Maďarka, Slovák, Talian, Španielka. Výborní ľudia. Talian prišiel s nápadom, že každý deň bude robiť raňajky vždy iný. Super nápad! A tak vznikol môj nápad na raňajky. Toľko smiechu pri príprave raňajok sme nezažili, ako od Maďarky. Tej aj voda prihorela. Čistý antitalent na varenie. Ale dohoda je dohoda! Takže poďme na recept.

5
porcií
15 minút
príprava
5 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
medzi prsty
medzi prsty
200 g (v kuse)
podľa potreby
5 ks
5 ks
0,1 dcl




Postup

  1. 1

    Tento recept som si proste vymyslel.Chcel som byť originálny.Podarilo sa.A teraz šup k receptu.Určite poznáte formičky na buchty/okrúhle/na koláčiky/rôzne tvary/.Na plech do trúby dáme málinko oleja a rozotrieme.Poukladáme formičky.Rôzne tvary.Formičky tiež potrieme olejom.

  2. 2

    Podstatné je,aby sme plech v trúbe ohriali,nie rozpálili aj s formičkami prázdnymi cca 10 minút pri 160 stupňoch..Pripravíme si syr,tým že ho našvácame na kocočky cca 1x1 cm.To je celá príprava.Bohovo jednoduché,nie?

  3. 3

    Do rozohriatych formičiek sotíme po jednom rozbitom vajci/pri väčších formičkách aj dve vajcia/ a doladíme tým syrom/kocočky/asi tak dva až tri kusy na formičku.Posolíme,pokoreníme,počerveníme.A to je podstatné,že to zakryjeme dopredu pripravenými kúskami alobalu.Pečieme asi tak 5 minút.

  4. 4

    Z formičiek to tenkým nožíkom povykrajujeme.A to je všetko.Super papaníčko.Čerstvý chlieb,alebo žemla-mňam.

Diskusia k receptu

haji
Dobrota - vajíčko a sýr, kombinace pro mě ideální na chuť i oko!
klukodvody
No kamaráde to je tak obrovská blbost až je krásná a určitě mně donutí to udělat. Jen budu muset ženě vybrat nějaké větší formy aby se to tam vešlo. Má v zásobách samé malé na cukroví. Je to prostě možnost jak si s jídlem pohrát. Uložil jsem si to a určitě vyzkouším. Jinak Tě samozřejmě pozdravujem a máš nějaké dlouhé pauzy.5*
hubata
..... že sotíme tam vajcia hahaha....
Komentár je super, aj raňajky musia byť super.