Studené morčacie stehno v pikantnej omáčke
Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno očistíme od blán, narežeme tak, aby vznikol väčší rezeň. Rozklepeme ho, posypeme kajenskou paprikou, soľou a čerstvou žeruchou. Zvinieme do rolády, zabalíme do potravinárskej fólie, konce dobre uzavrieme. Varíme vo vode tesne pod bodom varu alebo v pare 30 minút.
- 2
Stehno po uvarení necháme trochu vychladnúť, pri podávaní nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme čili omáčkou a dozdobíme zvyšnou žeruchou a lístkami sakury.
- 3
Omáčka: Šťavu z 3 citrónov premiešame s medom, pridáme štipku kajenskej papriky a najemno nakrájanú čili papričku. Podľa potreby dosolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu