Studené morčacie stehno v pikantnej omáčke

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016
Studené morčacie stehno v pikantnej omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 menšie
1 malá vanička
1 malá vanička
1 menšia
100 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno očistíme od blán, narežeme tak, aby vznikol väčší rezeň. Rozklepeme ho, posypeme kajenskou paprikou, soľou a čerstvou žeruchou. Zvinieme do rolády, zabalíme do potravinárskej fólie, konce dobre uzavrieme. Varíme vo vode tesne pod bodom varu alebo v pare 30 minút.

  2. 2

    Stehno po uvarení necháme trochu vychladnúť, pri podávaní nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme čili omáčkou a dozdobíme zvyšnou žeruchou a lístkami sakury.

  3. 3

    Omáčka: Šťavu z 3 citrónov premiešame s medom, pridáme štipku kajenskej papriky a najemno nakrájanú čili papričku. Podľa potreby dosolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia