Zemiakový koláč
Zemiaky v šupke uvaríme, dáme do hrnca pridáme rascu a uvaríme do mäkka, necháme trochu vychladnúť, ošúpeme...
Gjuveč na piatok (fotopostup)
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....
Krokety kašaval
No tento recept som robila už dávno ale teraz som ho napísala :) (stále 10r. ) ...
Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky....
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Hovädzie na klinčekoch
Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...
Koláč z lesných húb
Keďže máme teraz dostatok húb, tak som zvolila tento koláč naslano, ktorému neodoláme vždy, ...
Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...
Onigirazu
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...
Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....
Syrová polievka s krutónmi
Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme ju do sklovita na masle spolu s pretlačeným cesnakom. K hotovému...
Šalát so srňacou filetou
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú...
Domáca pizza bez lepku s pohánkou
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone....
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
Špaldové cestoviny s lososom atlantickým PRETO Radoma
Na oleji opražíme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájaného lososa, ochutíme soľou, korením a...
Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke
Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny....
Ovsená kaša s dulami
Ovsené vločky - zmierňujú pocit hladu (chránia pred obezitou) ...
Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou
Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, ...
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Mexické zeleninové záviny s bolonskou omáčkou
Tento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju preložím a...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...
Opekaná ryža s ananásom
Opekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť....
Jahňací chrbát s pistáciovou krustou
Z pistácií, žĺtkov, panko strúhanky a olivového oleja v sekáčiku pripravíme pastu. Ochutíme ju...
Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...