Nátierka z červenej repy s grilovanou guľou
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
12-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vychladnutú uvarenú červenú repu postrúhame najemno, pridáme mascarpone, soľ, korenie a dobre spolu premiešame.
- 2
Rožky pokrájané na malé kúsky zmiešame s vajcami, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, nivou rozpustenou v mlieku a vytvarujeme z toho gule, ktoré varíme asi 10 minút v osolenej vode.
- 3
Po uvarení gule prekrojíme na polovice a opečieme ich na grile alebo na suchej panvici. Podávame s nátierkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu