Nátierka z červenej repy s grilovanou guľou

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Nátierka z červenej repy s grilovanou guľou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
5 ks
50 g
2 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Vychladnutú uvarenú červenú repu postrúhame najemno, pridáme mascarpone, soľ, korenie a dobre spolu premiešame.

  2. 2

    Rožky pokrájané na malé kúsky zmiešame s vajcami, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, nivou rozpustenou v mlieku a vytvarujeme z toho gule, ktoré varíme asi 10 minút v osolenej vode.

  3. 3

    Po uvarení gule prekrojíme na polovice a opečieme ich na grile alebo na suchej panvici. Podávame s nátierkou.

Diskusia k receptu