Solivarská mačanka
Čítala som tu jeden recept na mačanku, ale ja ju robím trocha ináč... možno Vám zachutí...
Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.
Zaváraná tekvica
Tekvicu pokrájame na malé kocky a povaríme v okyslenej vode 10 minút. Horúcu precedíme a vložíme...
Šalát s granátovým jablkom a avokádom
Trocha tu naruším reťazec lákavých múčnikov ľahším exotickým šalátom plným antioxidantov.
Placky zo zemiakovej kaše
Tieto placôčky robím, keď máme prílohu zemiakovú kašu ( zámerne urobím viac), aby sme mali...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Domáci chlieb
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.
Varená špargľa
Stonky bielej či zelenej špargle sú veľmi chutné aj zdravé. Je dobré variť ich v správne...
Zemiakovo-pórkové placky v rúre
Určite ste tiež vyskúšali pečenie zemiakových placiek v rúre, tak ako ja. Dôvodov je aspoň...
Zapečený žihľavový nákyp
Začala sa sezona mladej žihlavy, tak prečo to nevyužit ;-) Je to jedna z najzdravších...
Zemiaková pasta v lístkovom ceste
zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple...
Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...
Bulgur pilav
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ktoré je v tureckej kuchyni veľmi obľúbené....
Zapekaná zemiaková kaša
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame...
Kuracie drobky s omáčkou
Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme...
Egyptské štvorfarebné znojemské...
Ktosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne...
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Bravčové rezance
Mäso na krájame na tenké rezančeky. Ostatné suroviny spolu vymiešame a pridáme mäso. Mäso necháme...
Sušené paradajky naložené v oleji
Sušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, ...
Marinovaná červená paprika
Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na...
Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...
Osúchy od susedy
Recept mam od mojej susedy , dcera ich ma velmi rada. Su vyborne, vydrzia v...
Špargľová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle....
Domáci chlieb
Keď ešte neboli domáce pekárničky a lekár mi zistil vysoký cholesterol a doporučil len celozrnný chlieb (...
Pletené zemiakové langoše
Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať...
Knedľa parená-celiatická
Knedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v...
Boloňská omáčka
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba...
Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...