Foto: kecemis
Kedze mi zostala cvikla, resp. som si usetril a blizil sa Valentin, pripravil som mojmu lepsiemu ja taketo prekvapenie na ranajky. Nedavno som sa Zobraziť celý popisKedze mi zostala cvikla, resp. som si usetril a blizil sa Valentin, pripravil som mojmu lepsiemu ja taketo prekvapenie na ranajky. Nedavno som sa s tymto receptom stretol v Kalifornii.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 - 2 stredne veľké ks |
|
2 - 3 ks |
|
1/2 pohára |
|
1/3 pohára |
|
1/4 pohára |
|
2 PL |
|
|
|
8 ks |
|
Petržlenová majonéza: | |
1 pohára |
|
1 pohára |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dal som si uvarit 8 vajec. Medzi casom uvarenia vajec som do misky dal na mensie kusky natrhany petrzel, majonezu a ponornym mixerom som rozmixoval.
-
2
Asi takto. Potom som pridal sol a korenie, podla chute a zamiesal. Nelakajte sa mnozstva, ja som pripravoval viac. Pouzijem nasledne tiez na waldorf salat neskor k obedu.
-
3
Nakrajal som si cviklu, pripravil slivky, ocistil cesnak a ocistil a prekrojil vajcia na polovicky. Oddelil som bielky od zltkov.
-
4
Do mixeru som dal najskor orechy a susene slivky a posekal na hrubsie.
-
5
Potom som pridal cviklu, zltky, pertzlenovu majonezu, pretlaceny cesnak a citronovu stavu. Rozmixoval som takmer do hladka. Potom som to dal do igelitoveho sacku, odstrihol rostek a plnil vajcika na miesto, kde boli zltky.
Dakujeme a pokracujeme vo Vami zacatej piesni:
Kecemis, your recipes - they can stimulate and tease us :)
Velmi si ocenujem tvoju obetu, ze I napriek tvojmu nezaujmu o vajcia na tvrdo, by si aspon jedno zlikvidovala ak by si ho stretla na uliciach Slovenska.
Dakujem. Bedu to potesujuce ak vyskusas a podelis sa so skusenostou.
Dakujem.
Dakujem za odlozenie a som rad ze som ta inspiroval.