Foto: martina34
Je vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to všetko, čo mi ponúkla špajza a čo treba spotrebovať, keďže Zobraziť celý popisJe vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to všetko, čo mi ponúkla špajza a čo treba spotrebovať, keďže sa chystám na dva dni vypadnúť z domu. Navyše je plný vitamínov akurát na posilnenie imunity v jesennom sychravom počasí.
príprava
Suroviny
1 hrnček |
|
2 ks, červená a žltá |
|
1/2 ks |
|
1 ks, kyslé |
|
1 balíček |
|
4-5 PL , naklíčené |
|
hrsť |
|
trochu na pokvapkanie tofu |
|
trochu |
|
štipka |
|
z 1/2 ks |
|
štipka |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Mungo fazuľky si dáme naklíčiť asi dva dni vopred cca 2 PL suchých fazuliek. Ja dávam večer do skleneného pohára, zalejem vodou a vložím na noc do chladničky. Ráno vyberiem, dám na sitko a počas dňa 3 -4 krát prepláchnem. Ja nemám veľmi rada, keď sú klíčky veľmi dlhé, potom to chutí ako starý hrášok, radšej mám, keď sú len trochu naklíčené, vtedy chutia ako čerstvý mladý hrášok.
-
2
Kapustu si nakrájame na rezance. Očistenú uhorku si nastrúhame na strúhadle, tiež aj eidam.
-
3
Očistíme si papriky a nakrájame ich na pásiky.
-
4
Tofu si nakrájame na kocky a pokvapkáme ho sójovou omáčkou.
-
5
Tofu pridáme do šalátu, tiež aj olivy, naklíčené mungo fazuľky, nastrúhané jablko.
-
6
Trochu posolíme, pridáme šalátové korenie a šťavu z polovice citróna. Dobre premiešame, aby sa chute spojili.
Diskusia k receptu