Zemiakový šalát
Zemiakový šalát

Zemiakový šalát

maja241 - bez fotkymaja241, 29. decembra 2017
Zemiakový šalát
Foto: maja241

Receptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte nie je, preto ho sem pridávam. Dúfam, že ak Zobraziť celý popisReceptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte nie je, preto ho sem pridávam. Dúfam, že ak ho vyskúšate bude Vám chutiť.

25
porcií

Suroviny

3 kg
12 ks
10 ks
1 kg
2 plechovky (konzervovaná)
2 plechovky (konzervovaný)
1 ks
3 strúčiky
2 PL
700 ml
350 ml
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a nakrájame na malé kocky. K tomu pridáme na malé kocky nakrájané kyslé uhorky. Uvaríme si vajcia na tvrdo, ošúpeme ich. pokrájame a pridáme ich do zmesi.

  2. 2

    Mrkvu uvaríme a nadrobno nakrájame a taktiež pridáme k zmesi. K zmesi pridáme konzervovanú kukuricu a konzervovaný hrach. Nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak pretlačíme a pridáme k zmesi. Pridáme aj horčicu s majonézou a tatárskou omáčkou. Zmes osolíme a okoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame. A môžeme servírovať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mirop
uplna klasika, standardny salat, niekto by nedal to, a naopak pridal tamto.... ale tento salat nieje nicim vynimocny a urcite sa tu zemiakovych salatov s kukuricou najde viac...
jack
No my veľmi môžeme zemiakový šalátik;-)Ja len tú kukuricu nedávam.Určite ste si pochutili;)
radox1
na 3 kg zemiakov 1050 ml -co je cez 1 kg majonezy s tatarkou?cesnak a kukurica?
mirop
@Dogagador (30.12.2017 12:14)

Nikoho som nechcel znechutit, ale autorka to tu dala ako novatorsku bombu, po precitani som nasiel obycajny salat
evanaaa
@Maja241 , ak šalát chutí vašej rodine, iste, prečo nie, ale píšeš, že taký tu nie je....no, možno nie, lebo väčšina nedáva doň kukuricu a cesnak už vôbec nie......ale keď si dáš do vyhľadávača názov šalátu, tak ti vyhodí viac verzií a dobrých, máš si z čoho vyberať.
marta23
Ja si myslím, že na 3 kg zemiakov je 10 vajec veľa, nepridá to na výnimočnej chuti. Ja to z mojej strany považujem za zbytočné plytvanie a zvyšovanie cholesterolu v krvi konzumentov. Cesnak tiež nedávam. Viac sa hodí uvarený zeler . A tej majonézy a tatarskej mastnej tiež zvýši cholesterol, po večeri treba zrejme volať lekársku pohotovosť !!! Ja pridávam určite jedno jabĺčko pokrájané na malé kocky a pridala som do mojej ľahšej verzie len biely jogurt-Holandia. To len moja malá poznámka, ktorá, dúfam, nevyvolá lavínu kritiky a osočovaní.
marienka44
Na kurze studených mís nás učili pridať do zem. šalátu olúpané a na malé kocky pokrájané jablko. Ja dávam chvíľu povarený hrášok mrazený a tiež mrazenú kukuricu. To z konzervy má čudný "šmak". V ocedenom vývare po mrkve, kúsku ZELERU , hrášku a kukurici zarobím akýsi dresing: trochu kryst. cukru, soli a octu. So studeným nálevom (nikdy nie horúcim, lebo zemiaky by dostali glejovitú príchuť) zalejem postupne celú zmes šalátu a nakoniec majonézu a horčicu. Najnovšie pridávam k mrkve do vývaru aj 1 bobkový list.
Mám radšej šalát hustešej konzistencie, treba občas zamiešať, kým sa chute prepoja. Na záver ešte podľa potreby prikyslím citr. šťavou.
marienka44
Zabuádla som napísať, že pridávam aj na drobno pokrájanú čerstvú hrubostennú papriku. To je iná červená farba ako mrkva a šalát je farebnejší. Cesnak som ani nepočula, ani nikdy do šalátu nedala.
1x alda
finczi
Ja dávam do šalátu aj jablko nakrájané na kocky,naučila som sa to od švagra. Každá rodina má svoj obľúbený recept. Hlavne,že chutí...
bubaya
@Marta23 (31.12.2017 16:58)

Zvýšený cholesterol je spôsobený poruchou metabolizmu a nie nevhodnou stravou. Takže ak máš cholesterol v norme, môžeš kľudne jesť šalát z 10 vajec, však ho nemusíš zjesť všetok naraz. Ja robím 1,5 kg zemiakov a 8 vajec a cholesterol mám pod 5.
viera1
@Mirop (30.12.2017 07:37)

Ja ti dám príležitosť,aby si si zgustol na mojom šaláte :).Len som si nie istá,či ti neublížim na zdraví,keď to uvidíš :):):).
viera1
@Radox1 (30.12.2017 14:12)

Ono to je veľa,ale napr. u ČSN je u vlašského šalátu udávané na 5kg zemiakov (neobielených) udávaná spotreba 2kg majonézy a u vlašského šalátu s vajcom dokonca na 2,3kg zemiakov - 2kg majonézy (!).Normy sú na 10kg hotového výrobku.Neviem,podľa akých noriem robia výrobne dnes šaláty,ale toto bola realita,keď sa varilo podľa ČSN.Asi majú teraz VK (vlastné kalkulácie).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia