Zemiakový šalát
Foto: maja241
Receptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte nie je, preto ho sem pridávam. Dúfam, že ak Zobraziť celý popisReceptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte nie je, preto ho sem pridávam. Dúfam, že ak ho vyskúšate bude Vám chutiť.
porcií
Suroviny
3 kg |
|
12 ks |
|
10 ks |
|
1 kg |
|
2 plechovky (konzervovaná) |
|
2 plechovky (konzervovaný) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
700 ml |
|
350 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a nakrájame na malé kocky. K tomu pridáme na malé kocky nakrájané kyslé uhorky. Uvaríme si vajcia na tvrdo, ošúpeme ich. pokrájame a pridáme ich do zmesi.
- 2
Mrkvu uvaríme a nadrobno nakrájame a taktiež pridáme k zmesi. K zmesi pridáme konzervovanú kukuricu a konzervovaný hrach. Nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak pretlačíme a pridáme k zmesi. Pridáme aj horčicu s majonézou a tatárskou omáčkou. Zmes osolíme a okoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame. A môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nikoho som nechcel znechutit, ale autorka to tu dala ako novatorsku bombu, po precitani som nasiel obycajny salat
Mám radšej šalát hustešej konzistencie, treba občas zamiešať, kým sa chute prepoja. Na záver ešte podľa potreby prikyslím citr. šťavou.
budme uprimni,pomôct alebo uskodit?
Zvýšený cholesterol je spôsobený poruchou metabolizmu a nie nevhodnou stravou. Takže ak máš cholesterol v norme, môžeš kľudne jesť šalát z 10 vajec, však ho nemusíš zjesť všetok naraz. Ja robím 1,5 kg zemiakov a 8 vajec a cholesterol mám pod 5.
Ja ti dám príležitosť,aby si si zgustol na mojom šaláte :).Len som si nie istá,či ti neublížim na zdraví,keď to uvidíš :):):).
Ono to je veľa,ale napr. u ČSN je u vlašského šalátu udávané na 5kg zemiakov (neobielených) udávaná spotreba 2kg majonézy a u vlašského šalátu s vajcom dokonca na 2,3kg zemiakov - 2kg majonézy (!).Normy sú na 10kg hotového výrobku.Neviem,podľa akých noriem robia výrobne dnes šaláty,ale toto bola realita,keď sa varilo podľa ČSN.Asi majú teraz VK (vlastné kalkulácie).