Ríbezľová omáčka fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 5. novembra 2011
Ríbezľová omáčka (fotorecept)
Foto: pivonka

Váhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká neskutočná dobrota (a nielen pre deti) a vo vyhľadávači Zobraziť celý popisVáhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká neskutočná dobrota (a nielen pre deti) a vo vyhľadávači nie je, tak pridávam. Ja ju musím pripravovať v hlbokom utajení, lebo by sa rýchlo zjedla sólo, doslova mi ju kradnú pod rukami.

15 minút
príprava

Suroviny

250 g
70 g
1/8 l




Postup

  1. 1

    Tento recept bol súčasťou receptu na kokosový puding, taký, čo sa pripravuje vo vodnom kúpeli. Puding sa mi nepáčil, bol ťažký, ale omáčka - tá píše. Môže sa použiť k rôznym dezertom, napr. palacinkám, pudingovým, či zmrzlinovým pohárom. Ja som ju použila na lievančeky od @Kia12 http://varecha.pravda.sk/recepty/lievanceky-z-kyslej-smotany-p/17201-recept.html, ktoré sú fakt výborné a majú aj tú výhodu, že pri nich zužitkujem zvyšné bielky. Ak máte zamrazené ríbezle, tak si ju môžete spraviť aj mimo sezóny. Ríbezle odšťavíme.

    Ríbezľová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som si pri spracovaní úrody nadávkovla šťavu z 250 g ríbezlí do malých pohárkov a mám ju zamrazenú. Šťavu si nechám rozmraziť,

    Ríbezľová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridám práškový cukor a šľahačkovú smotanu, rozmiešam.

    Ríbezľová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo, môžeme podávať.

    Ríbezľová omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Skúste aj s tvarohovým trhancom http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-trhanec-fotorecept/13831-recept.html

Diskusia k receptu

dorisa
PRAVDAŽE SI MALA DAŤ, NIE VŽDY ČLOVEKA NAPADNE OMÁČKA, ALEBO NEJAKÁ POLEVA KUM KOLÁČIKU, ALEBO JEDLU:)
danculka
@pivonka ,vždy človeku na niečo príde chuť,ja som si uložila šťavu z čiernych ríbezlí,vyskúšam....
diabambulka
ako sa hovorí v jednoduchosti je krása a pri tomto recepte to platí dvojnásobne. Jednoduché a výborné. Spojiť sladkú chuť s kyselkavou, je azda tá najlepšia kombinácia :-) aspoň pre mňa a môjho synčeka :-)))
vavan
o takejto omáčke som ešte nepočula a na lievance ako stvorená recept
ukladám a pri najbližšej príležitosti vyskúšam
ringlota
ja som ju robila ako omáčku ku knedliam, dala som tam zátrepku.
pivonka
@vavan , vyskúšaj, ale ak nemáš zamrazené ríbezle, do letnej sezóny sa ti recept stratí v prepadlisku ostatných receptov :-)). Aj tak ma teší, že recept oslovil teba aj iné varecháčky. @ringlota , k akým knedliam si ju robila? Presne túto, čo som pridala, alebo dajakú inú? Keď si ju zatrepala, nebola hustá?
medovnicek
ríbezle patria medzi moje obľúbené ovocie a táto omáčka sa mi veľmi páči
anjelica
perfektna omaaacka..super vyskusam..,ale chcem sa opytat kolko presne tej smotany treba?v ml poprosim..som zaciatocnicka vo vareni..dakujem
P.S=uz mam ulozenych asi 10 Vasich receptov...dakujeme
pivonka
@anjelica , 10 receptov? To je veľmi milé, potešila si ma. Ak niektoré vyskúšaš, daj vedieť, ako sa vydarili, prípadne, aj keď sa nevydaria. Prosím Ťa, tykaj mi, tu na Vareche je to zvyk bez ohľadu na vek.
Teraz k Tvojej otázke: je to 125 ml. Ja používam šľahačku v balení 250 ml, čo je štvrť litra, polovicu od oka odlejem a mám osminku litra, a je to :-) Ak by si bola niekedy pri mojich receptoch neistá, kľudne sa zasa ozvi.
neya
Výborný, jednoduchý recept 👍 nakoľko nemáme odšťavovač, prepasírovala som si ríbezle a jostu a zahustila som 1 ČL hladkej múky, nechala prevrieť a vychladnúť. S grilovaným hermelínom úžasná mňamka 😍😍😍
pivonka
@neya (1.10.2021 13:15)

Až teraz som si všimla, že môj starý recept stále žije a to ma veľmi potešilo. Kombinácia s grilovaným hermelínom by ma nenapadla ale som veľmi rada, že si s ním spokojná. Som rada tvojej reakcii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia