Foto: pivonka
Váhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká neskutočná dobrota (a nielen pre deti) a vo vyhľadávači Zobraziť celý popisVáhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká neskutočná dobrota (a nielen pre deti) a vo vyhľadávači nie je, tak pridávam. Ja ju musím pripravovať v hlbokom utajení, lebo by sa rýchlo zjedla sólo, doslova mi ju kradnú pod rukami.
príprava
Postup
-
1
Tento recept bol súčasťou receptu na kokosový puding, taký, čo sa pripravuje vo vodnom kúpeli. Puding sa mi nepáčil, bol ťažký, ale omáčka - tá píše. Môže sa použiť k rôznym dezertom, napr. palacinkám, pudingovým, či zmrzlinovým pohárom. Ja som ju použila na lievančeky od @Kia12 http://varecha.pravda.sk/recepty/lievanceky-z-kyslej-smotany-p/17201-recept.html, ktoré sú fakt výborné a majú aj tú výhodu, že pri nich zužitkujem zvyšné bielky. Ak máte zamrazené ríbezle, tak si ju môžete spraviť aj mimo sezóny. Ríbezle odšťavíme.
-
2
Ja som si pri spracovaní úrody nadávkovla šťavu z 250 g ríbezlí do malých pohárkov a mám ju zamrazenú. Šťavu si nechám rozmraziť,
-
3
pridám práškový cukor a šľahačkovú smotanu, rozmiešam.
-
4
Hotovo, môžeme podávať.
-
5
Skúste aj s tvarohovým trhancom http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-trhanec-fotorecept/13831-recept.html
ukladám a pri najbližšej príležitosti vyskúšam
P.S=uz mam ulozenych asi 10 Vasich receptov...dakujeme
Teraz k Tvojej otázke: je to 125 ml. Ja používam šľahačku v balení 250 ml, čo je štvrť litra, polovicu od oka odlejem a mám osminku litra, a je to :-) Ak by si bola niekedy pri mojich receptoch neistá, kľudne sa zasa ozvi.
Až teraz som si všimla, že môj starý recept stále žije a to ma veľmi potešilo. Kombinácia s grilovaným hermelínom by ma nenapadla ale som veľmi rada, že si s ním spokojná. Som rada tvojej reakcii.