Foto: izabella929
Tento šalátik je najlepšia fajnotka.Nakladám ho iba do menších pohárikov, lebo to je paráda, s ktorej stačí veru naraz iba málo..
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Dubáky a plávky som očistila a umyla..pokrájala na menšie kúky..
-
2
Dala som zovrieť vodu a hríby som varila 5 minút..
-
3
vybrala a scedila..kým sa hríby chladili, pokrájala som si zeleninu..
-
4
z patizonu som použila iba sukničky...vnútor som nepoužila..pokrájala som 2 veľké cibule,2 šalátové malé uhorky,nastrúhala mrkvu na pásiky...
-
5
všetko som zmiešala..
-
6
pridala som cychladené hríby a zmiešala..
-
7
touto viac hríbovou zmesou som naplnila poháre...na dno som dala, jeden bobkový list, klinčeky a celé čierne korenie...a zaliala nálevom: na 1 liter vody som dala štvrť litra octu, 50g. soli a 150g cukru...
-
8
poháre som zatvorila a vysterilizovala....na 70 st. so nechala 20 minút sterilizovať...dobrú chuť..
Diskusia k receptu