Foto: hacumomo
Tieto cestoviny síce vegánske nie sú ( použité vajíčko), ale sú domáce plnené špenátom.
príprava
Postup
-
1
Cez noc si mandle namočíme. Takto nasiaknuté mandle vložíme do mixéra, pridáme vodu ( množstvo podľa potreby ) a rozmixujeme až na kašu (ak by niekomu prekážalo alebo ak by mixér nemal dosť ostré nože a nerozmixoval ich na kašu môžete ešte takto rozmixované mandle ešte preosiať a vytlačiť z nich len šťavu - zbytok môžete použiť ako masku na tvár ;) )
- 2
Pridáme čerstvý špenát, strúčik cesnaku, soľ, korenie poprípade vodu ( záleží ako hustú omáčku chcete mať). Kto pozná môže použiť himalájsku soľ.
- 3
Týmto spôsobom možno urobiť napr. aj hríbovú omáčku (vynecháme cesnak), poprípade studenú špenátovú, hríbovú alebo inú polievku ( pridáme viac vody). Krémový efekt bez pridania smotany, mlieka a podobne. Zdravé, so zachovaním všetkých živín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu