Foto: nazarboncuk
Jeden zo symbolov tureckej kuchyne. Príloha ako lusk, alebo aj hlavné jedlo. Pre mňa numero uno s ayranom a kvasenou zeleninou.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji a masle speníme suchú cestovinu a opečieme do zlatohneda. Pridáme bulgur a chvíľu pražíme. Osolíme a zalejeme 1 a pol šálkou vývaru (nehanebne používam kupovaný koncentrovaný bujón) alebo horúcou vodou. Nemiešame, stačí jemne zatriasť hrncom. Privedieme k varu, stíšime plameň na minimum a prikryté dusíme, kým bulgur nevsiakne tekutinu, približne 15 minút ale treba to sledovať. Keď je bulgur uvarený, hrniec odstavíme, necháme ešte 5 minút odstáť prikryté papierovou utierkou a pokrievkou. Opatrne našuchoríme vidličkou a podávame horúce.
- 2
Ako príloha sa hodí všade tam, kde používate ryžu, ak máte chuť na odľahčenú večeru či obed, vyskúšajte posypať chilli korením, urobiť si ayran a zajedať napr. nakladanými uhorkami alebo inou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujeeem :-)
Podávala som s opečenými jahňacími kotletami.