Voňavé zemiaky

makinka31 - bez fotkymakinka31, 19. februára 2011
Voňavé zemiaky
Foto: makinka31

Mám rada rýchle recepty a tento zvlášť, pretože prevonia celú domácnosť . Určite ste vyskúšali, ak náhodou nie, tak stojí to za to:)

15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

1 PL, alebo olej
 alebo drvená
6-10 strúčikov, prelisovaný




Postup

  1. 1

    Postup je úplne jednoduchý. Najskôr si zemiaky očistíme, zapneme rúru, pokiaľ zemiaky nakrájame na hranolky alebo mesiačiky, tak sa rúra zohreje. Plech potrieme buď bravčovou masťou alebo olejom. Dáme zemiaky, ktoré osolíme, pridáme rascu a nakoniec prelisovaný cesnak. Zemiaky premiešame a dáme do rúry. Na vrch môžeme ale nemusíme podávať plátky slaninky.

    Voňavé zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Počas pečenia zemiakov sa bude šíriť nádherná vôňa cesnaku a tí, ktorí ho majú radi sa budú pýtať, čo to tak dobre vonia.

    Voňavé zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení vyberieme z rúry a môžeme podávať. Keďže sa zemiačky trocha prilepia, môžeme ich konzumovať ako kedysi:) Položíme na stôl a jednoducho vidličkou všetci spolu. Kto si potrpí na krajšie stolovanie, použije taniere. Je na vás, s čím ich budete podávať- kečup, tatárska omáčka alebo ako príloha k mäsku.... Nám chutia aj samé:)

    Voňavé zemiaky - obrázok 3

Diskusia k receptu

ursula4
ja tieto zemiaky pečiem na papieri na pečenie a tým pádom nemusím čistiť pripečený plech-skús a porovnaj
sovka62
Veď ich nesoľ pred pečením a neprilepia sa. Mám sto razy vyskúšané.
kata50
Pečené zemiaky milujem 24 hodím do dňa. Všetko robím tak isto, no ešte ich trochu - medzi prsty - posypem tymianom.
makinka31
dakujem zienky, ale mne to nevad, ze sa prilepia- praveze to je na nich to fajn:) ale mozno niekedy vase rady vyskusam. A tymian tiez. Dakujem za tipy...
cica2
tiež tak robievam, je to výborné papaníčko! Detičky sú zlatunké:)))
hubata
Ak prikryješ po upečení zemiaky na plechu utierkou, trošku sa naparia a odlepia sa aj s tou dobrou kôrkou naspodu.
evusik
v jednoduchosti je krása... a toto jedlo je toho príkladom.... ja ešte pred dopečením poukladám na vrch plátky slaninky.... to je taká dobrota :-)
nadide
kedˇ sa zemiačiky najprv trošku ovaria vo vode,asi 5 min.,tak sa nelepia pri pečení na plech.
pavas
Ludze dobre, neblaznete, šak te pripečne zemake su najsamlepše
kuchticka
Dobreeeee! dnes som take iste upiekla k obedu a podavala ku grilovanemu lososu. Fotila som, ale neviem ci dam na Varechu. Fotky sa akosi nepodarily, ponahlala som sa.
lubomirh
Tiež mám rád takéto zemiaky a výborne chutia s kyslím mliekom, žinčicou, alebo zákvasom. Niekedy mi stačí kyslá kapusta. Tak najbližšie si to dám.
marta5
Také sme robili doma a je to dávno,ešte som bola dieťa.Boli veľmi chutné.Mám na nich chuť - a kyslé mlieko k tomu,to je dobrota.
orchidea
...veru, jednoduché a výborné, tiež ich dokážem jesť kedykoľvek
aroooo
Rýchlejšie budú,keď sa 3-4 min.povaria vo vode,zlejú a tak dajú piecť a sem-tam prichytené sú samozrejme tie najlepšie
makinka31
Ano robievam aj ja, ze ich predvarim, teda nech len prevru a tak dam zemiaky na plech, ale ked ich robim ako hranolky.
zinnajdha
hej, najľepše tote pripečene a išče ľepše, kedz ich treba zoškrabovac z pľechu ( preklad zo zemplínčiny do slovenčiny: áno, najlepšie sú tie pripečené a ešte lepšie, keď ich treba zoškrabávať z pekáča ).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia