Kapustové karí

safran - fotkasafran, 13. júna 2014 19:10
Ďalšie recepty »
Kapustové karíFoto: safran

Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept v knihe Orientálna kuchyňa 1 tvrdí, že je niekde na pomedzí Indie a Pakistanu. Každopádne pre toho, kto má, alebo si chce spraviť, svoje garam masala. Chutí aj nevegetariánom.

2-3
porcie
3 min
príprava
15-20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 primeraná množstvu
1 čl-PL
1 čl (rovná alebo vrchom)
1 - 3 ks
1 PL (alebo roztopené maslo)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu, nakrájanú na drobné kocôčky, necháme na miernom ohni smažiť na malom množstve ghee alebo (prepusteného) masla až do svetlohneda.

  2. 2

    Zatiaľ si pokrájame listy kapusty na väčšie štvorce. Na usmažemnú cibuľu pridáme speniť kurkumu, medzi prstami rozmrvené chilli papričky do spenenia.Osolíme. Hneď na to pokrájanú kapustu. Nemiešame, obsah woku iba pretiasame.

    Kapustové karí - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme garam masala, prehodíme alebo premiešame. Chute iba spojíme. Toto karí má byť úplne suché. Podávame s vhodnou prílohou a čatní. Dobrú chuť! Nech Vám padne na úžitok.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist