Brokolica s kešu (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 11. mája 2014

Tento recept by ste našli v knižke The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomas. V pôvodnom recepte je namiesto brokolice zelená fazuľka, len vtedy sme ho nestihli odfotiť, tak rýchlo sme to zbaštili :).

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
3 PL
2 strúčiky
2,5 cm
4 ks
50 g
115 ml
2 PL (alebo Shoyu alebo Kikkoman)
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cesnak a zázvor. Pridáme jarné cibuľky a soľ. Asi po minúte vložíme ružičky brokolice (strukovú fazuľku ) a kešu a krátko smažíme. Pridáme vodu, sójovú omáčku a cukor a zväčšíme plameň. Keď začne šťava vrieť, zmenšíme plameň a necháme pomaly dusiť asi 5 minút, občas premiešame, kým nie je tekutiny menej a zelenina nezmäkne. Posypeme čiernym korením.

Diskusia k receptu

tiginko
nooo, to môže byť veľmi zaujímavé jedlo, aj s tými fazuľkami si to viem predstaviť
katkat
velmi pekne, urcite vyskusam, akurat mam doma balik kesu :)
eviana
Milujem brokolicu aj kešu... a všetky ostatné použité suroviny veľmi môžem, páči sa mi Tvoj recept... stojí za pokus :)
marianne
nieco podobne robievam s mandlami,brokolica a orechy k sebe celkom idu...
katkat
uz som dva krat robila, bolo to super :) robila som to ale s karfiolom, lebo brokolicu som zrovna nemala... aj s tym to bolo super :) druhy krat som aj trochu mrkvy pridala, lebo som mala jednu osamelu v chladnicke.. velmi dobry recept, univerzalny :)
tamik
jedávam brokolicu stále...a toto je jeden z top receptov, ktoré som doteraz vyskúšala.. :)