Šalát s granátovým jablkom a avokádom
Trocha tu naruším reťazec lákavých múčnikov ľahším exotickým šalátom plným antioxidantov.
Zemiaková pasta v lístkovom ceste
zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple...
Bravčové rezance
Mäso na krájame na tenké rezančeky. Ostatné suroviny spolu vymiešame a pridáme mäso. Mäso necháme...
Pletené zemiakové langoše
Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať...
Domáce grissiny
Grissiny sú pôvodne talianske tyčinky. V Taliansku veľmi populárne, ale aj u nás doma...
Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.
Ekşili Patlıcan (dusený baklažán nakyslo - fotorecept)
Baklažán je u nás doma "pečený varený". A to doslova. Vyskúšajte tento recept na...
Kvások Tangzhong - water roux kvások alebo želatinizácia škrobu
Našla som nový kvások, ktorý som ešte nepoznala... :-))). No tak som ho ihneď musela...
Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou
Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak som...
Zemiakové krokety s pohánkovou múkou
Krokety pečené v rúre nielen pre bezlepkáčov. Výborná príloha k rôznym omáčkam, alebo k pečenému...
Dusená červená kapusta s jablkami a škoricou a červeným vínom
Pracujem v Holandsku a veľmi mi chutí červená kapusta, ktorú tu pripravujú ako prílohu k...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Boloňská omáčka
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba...
Kapustové karí
Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept...
Egyptské štvorfarebné znojemské...
Ktosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne...
Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...
Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním...
Zapečený žihľavový nákyp
Začala sa sezona mladej žihlavy, tak prečo to nevyužit ;-) Je to jedna z najzdravších...
Ríbezľová omáčka
Váhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká...
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Zemiakovo-pórkové placky v rúre
Určite ste tiež vyskúšali pečenie zemiakových placiek v rúre, tak ako ja. Dôvodov je aspoň...
Kuracie drobky s omáčkou
Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme...
Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...
Pečené zemiaky slovenské
Výborné jedlo, len som to teraz prehnal s korením na americké zemiaky, vôbec nepatrí do slovenskej kuchyne....
Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Kandizovaný zázvor
aktuálna protichrípková medicínka, zdroj z jednej oblúbenej tv relácie, doplnené literatúrou, prispôsobené našej rodine.
Polotovar do mrazáčku
Tak jsem dost dlouho rozvažoval, jestli přidat a také jak nazvat toto. Ono to na...
Lokšovníky
Moja maminka robí najlepšie lokše na svete, má na to v letnej kuchyni skvelý sporák...
Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom
Jednoducha a velmi chutna priloha, ako aj samostatne jedlo :)