
Špargľa s holandskou omáčkou
Klasika... Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného...

Brokolicovo-karfiolový šalát
Tento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo...

Dusená mrkva so smotanou
recept mám z knihy Varíme s pôžitkom, ktorú mám asi 15 rokov

Tvarohové knedličky s jahodami
Vždy sa snažím čo najviac využívať v kuchyni sezónne ovocie a zeleninu. Keďže je práve čas...

Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou
Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v...

Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu
Salat pouzivam hlavne na jar a v lete na odlahcenie stravy. Vyuziva neobmedzene mnozstva zeleniny...

Pyré z cukrového hrášku ako príloha
Milujeme cukrový hrášok na rôzne spôsoby. Robievam z neho aj toto pyré, ktoré podávam najčastejšie...

Plzenský guláš
Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a...

Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...

Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou
Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej...

Zelerová omáčka
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, ...

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku...

Zavárana cukina, dyňa
Keďže mám v záhrade prebytok cukin a dyní skúsila som ich zavariť, tu je recept.

Kapustové rizoto po turecky (Lahanalı Pilav)
Veľmi chutné a jednoduché rizoto na turecký spôsob. Toto rizoto/pilav je moje obľúbené a robím ho veľmi rada. Je výborné samotné, ale aj ako príloha....

Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom
Kombinácia piva s jedlom poskytuje tisíce možností. Ich správnym výberom si môžete dopriať nové gastronomické zážitky...

Ciabatta
Do pekarne si nasypeme hrubu muku a zalejeme vriacou vodou, pomiešame a nechame vychladnut. potom pridame...

Nakladaný cesnak s bylinkami
Olej zohrejeme na 80 °C. Pridáme očistený cesnak, čerstvé bylinky a soľ.

Karfiol opekaný na panvici
Niet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila...

Smotanový posúch s domácimi škvarkami
Dnes je veľmi chladno, tak som sa rozhodla uvariť starú dobrú osvedčenú klasiku - smotanový posúch...

Pečené papriky aj vo fľaši
Recepty, ktoré zvyčajne publikujem, pochádzajú z Balkánu, sú jednoduché, chutné, zeleninové, ...

Ríbezľový chilli džem
Recept pochádza z webu, a keďže som mal tento rok dosť ríbezlí, vyskúšal som... týmto...

Loptičky - knedličky.... ako príloha
Tieto knedlíčky z odpaľovaného cesta robievam ako prílohu k dusenému mäsu . Nedávno @pivonka uverejnila podobne ...

Zemiakové acidkáče so syrom
Zostala mi zemiaková kaša, ktorú som robila k tekvicovému prívarku. Tak som googlila a vygooglila...

Gazdovské zemiaky
Kuchyňu prababičiek považujem za najinšpiratívnejší zdroj napredovania kuchárov profesionálov. Ostáva v nej stále čo objavovať –...

Cibuľová omáčka zo Záhoria
So záhoráckou cibuľovou omáčkou je to tak ako s kapustnicou: každý odporúča svoj recept a považuje ho...

Hríbová omáčka ala moja maminka
Toto je obľúbené jedlo mojej maminky. Robievame ju vždy, keď začnú rásť hríby. Dúfam...

Erika Barkolová varí jednoduchý recept s bulgurom a hokkaido
Erika Barkolová pozvala TV Varecha do svojej kuchyne a pripravila jednoduchý recept. Pozrite si video, ...

Grécke tzatziki, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu
Grécky studený uhorkový šalát po celom svete známy ako tzatziki sa výborne hodí k mäsovým špízom alebo...

Výborná bešamelová omáčka
Tento recept som si vylepšila sama. Môže sa použiť k jemnej zelenine ako karfiol, špargľa,...