Bruschetta

lucindaa7 - fotkalucindaa7, 12. marca 2013

Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý.Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale aj tú očakávanú) ale u nás je to najčastejšie večera Zobraziť celý popisJednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý.Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale aj tú očakávanú) ale u nás je to najčastejšie večera :-)

15 minút
príprava

Suroviny

200 g
 ako príloha




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, nakrájame na drobno a v miske k nim pridáme prelisovaný cesnak( množstvo podľa chuti- ja zvyčajne dávam na 200g paradajok tak 4 strúčiky) pridáme provensálske korenie a zmes spolu zmiešame.

  2. 2

    Zmes odložíme do chladničky aby sa trošku schladila. Ciabattu prerezanú na polovicu na chviľku vložím do rúry aby sa trošku zapiekla. Ak nemáme ciabattu používam aj obyčajný chlieb( urobím si z neho hrianky v hriankovači) alebo bagetu, ktorú dám tak isto zapiecť do rúry.

  3. 3

    Ciabattu po vytiahnutí z rúry potriem panenským olivovým olejom a podávam na ňu zmes z chladničky. Bazalku používam na ozdobenie každej porcie.

Diskusia k receptu

1andy
Strávila som nejaký čas na Kalabrii a tam cesnak nedávali, v tej časti Talianska cesnak používajú len na odháňanie upírov a v kuchyni nemá čo robiť. Dosť často som v reštaurácii pripravovala túto dobrotu a išla tam len čerstvá bazalka,troška morskej soli,olivový olej a provensálske korenie. Táto zmes sa dávala na opečený chlebík alebo špeciálne na toto upečené žemličky a potom opečené v rúre. Na záver sa to ešte dobre pokropilo olivovým olejom. Obmenou bola ešte mozzarella na vrchu. mňam mňam milovala som ich aj milujem
lucindaa7
@1andy ja som strávila nejak ýcas v toskánsku a tam veru dávali aj cesnak. Aspom teda v tej oblasti toscany kde som bývala..ALe zase môže to byť tým že je to iná oblasť.... je to veru mňamka cela talianska kuchyna
lucindaa7
@monnikka veru ej to hlavne rýchle a celkom zdravé ked odmyslíme pečivo :-D ked vyskusas som zvedavá na reakcie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia