Foto: janocka84
Cyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu. Viem, že šalátov z cvikly je tu už kopec. Ja Zobraziť celý popisCyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu. Viem, že šalátov z cvikly je tu už kopec. Ja som ho skúšala prvý krát a chutí tak famózne, že vám ho chcem ukázať, niekomu možno len pripomenúť a možno niekomu urobím chuť a vyskúša ho tiež.
Postup
-
1
Cviklu uvaríme v posolenej vode a necháme vychladnúť. Potom ju očistíme a nakrájame na kocky. Ak sa chcete vyhnúť červeným rukám a nemáte rukavice, postačia aj dva väčšie sáčky :D
- 2
Do nakrájanej cvikly dáme balzamikový ocot, korenie a soľ podľa chuti, pretlačený cesnak a premiešame.
- 3
Pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme chvíľu odstáť v chladničke.
- 4
Ak vás bolia oči z toľkej ružovej :D:D:D, môžete pri servírovaní ozdobiť napríklad rukolou, tak ako som to urobila ja. Tiež sa ňou chuť šalátika ozvláštni. Podávame najlepšie s chlebom opečeným v toastovači, či iným pečivom. Ak ste ako môj švagrík, ktorý sa vyjadril, že by sa z toho nenajedol :D, môžete ho kľudne ponúknuť hosťom aj k dobrému grilovanému mäsku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu