Cviklámenový šalát

janocka84 - fotkajanocka84, 1. augusta 2014
Cviklámenový šalát
Foto: janocka84

Cyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu. Viem, že šalátov z cvikly je tu už kopec. Ja Zobraziť celý popisCyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu. Viem, že šalátov z cvikly je tu už kopec. Ja som ho skúšala prvý krát a chutí tak famózne, že vám ho chcem ukázať, niekomu možno len pripomenúť a možno niekomu urobím chuť a vyskúša ho tiež.

Suroviny

5 ks stredne veľká
1 ks veľká
3-5 strúčikov
5 PL




Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme v posolenej vode a necháme vychladnúť. Potom ju očistíme a nakrájame na kocky. Ak sa chcete vyhnúť červeným rukám a nemáte rukavice, postačia aj dva väčšie sáčky :D

  2. 2

    Do nakrájanej cvikly dáme balzamikový ocot, korenie a soľ podľa chuti, pretlačený cesnak a premiešame.

  3. 3

    Pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme chvíľu odstáť v chladničke.

  4. 4

    Ak vás bolia oči z toľkej ružovej :D:D:D, môžete pri servírovaní ozdobiť napríklad rukolou, tak ako som to urobila ja. Tiež sa ňou chuť šalátika ozvláštni. Podávame najlepšie s chlebom opečeným v toastovači, či iným pečivom. Ak ste ako môj švagrík, ktorý sa vyjadril, že by sa z toho nenajedol :D, môžete ho kľudne ponúknuť hosťom aj k dobrému grilovanému mäsku.

Diskusia k receptu

janocka84
Ďakujem, ďakujem :D Aj ja zbožňujem cviklu. Ako malá som ju poznala len s chrenom v sladko-kyslom náleve (dodnes som schopná zjesť pohár zaváranej cvikly len tak :P ) a ono sa to dá jesť na toľko spôsobov :D mňaaaamka
mariamka
vtipne podane a pekne prezentovane, navyse zdravy recept, prototyp, ako by to tu mohlo vypadat :) velmi pekne @janocka cviklu mam rada a malo ju varim, takze ukladam a rada vyskusam :)
ivav
veľmi lákavý šalátik, práve som rozmýšľala čo s cviklou v záhrade... dobrý tip...
farbuska
Dnes som urobila tento šalát. Je naozaj výborný! Vrele odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia