Feta Psiti

mariamka - fotkamariamka, 21. marca 2015
Feta Psiti
Foto: mariamka

Ľahká zapečená feta s paradajkami, paprikou. Predjedlo, večera, pre odvážnejších aj príloha :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks á 200 g (alebo balkánsky)
8 - 10 ks (alebo mäsité 4-5)
3 - 4 strúčik
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Jenskú misu vytrieme olivovým olejom, fetu som prekrojila, úplne postačí polovica (100 g) pre 1 osobu. Na fetu dáme koliesko paradajky a prúžok papriky. V mažiari som rozmágala cesnak s olivovým olejom a oreganom a tým som každý kúsok potrela. Neuškodí, keď zvyšnú zeleninku nahádžete okolo. Efektnejšie to ukáže, ak každú porciu zapekáte zvlášť, ale takto, na bežnú večeru, na také srandičky nie je čas :)

    Feta Psiti - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 200 °C 20 minút.

    Feta Psiti - obrázok 2
  3. 3

    Pre mojich hladošov by bola takáto jednohubka málo, tak mali k tomu aj prsia a kašu. Dobrú chuť :)

    Feta Psiti - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
Pred lety jsem nekde nasla tenhle recept, delal se v misce, jeste se tam davalo vajicko. Obcas to rada upecu, je to vynikajici. Tvuj recept muzu a rada doporucuju a ja zas brzo v miskach udelam. Trosku jiny postup, ale vysledek bude obdobny.
mariamka
uz som to odvtedy robila aj v misticke, len tak sama pre seba, je to navykove :) @mijaita co ste vy nejedli alebo nepoznate,, to by ma prekvapilo :) inak paradoxne recept som odkukala z vasho "Prostreno", tam to robil Grek, iba takto jednoducho, vasa verzia je uz ponekud sytejsia, ale moze byt :) vdaka za koment a obohatenie @amelie @cesminaz take lahke, babske, velmi dobre, skuste :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia