Cícerový falafel s baklažánom
Branislav Laš
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 9. februára 2017
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 9. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer na noc namočíme. Pred prípravou ho zlejeme a dobre prepláchneme. Surový cícer spolu s cibuľou a ostatnými koreninami vložíme do mixéra a pomixujeme.
- 2
Napokon pridáme trochu múky a vložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu. Z pripravenej zmesi tvarujeme menšie guľky a pražíme v dostatočnom množstve oleja.
- 3
Baklažán umyjeme, narežeme na pozdĺžne plátky a opečieme v rozohriatom oleji. Podávame s bielym jogurtom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu