Cícerový falafel s baklažánom

Branislav Laš
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 9. februára 2017
Cícerový falafel s baklažánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
30 g
100 g
300 ml
300 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer na noc namočíme. Pred prípravou ho zlejeme a dobre prepláchneme. Surový cícer spolu s cibuľou a ostatnými koreninami vložíme do mixéra a pomixujeme.

  2. 2

    Napokon pridáme trochu múky a vložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu. Z pripravenej zmesi tvarujeme menšie guľky a pražíme v dostatočnom množstve oleja.

  3. 3

    Baklažán umyjeme, narežeme na pozdĺžne plátky a opečieme v rozohriatom oleji. Podávame s bielym jogurtom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: