Špenátový koláč
Špenátový koláč

Špenátový pletenec

skatulka - fotkaskatulka, 12. júna 2019
Špenátový pletenec
Foto: skatulka

Musím sa priznať, že slané dobroty som mala vždy radšej ako tie sladké. Tentokrát mi napadlo spojiť syr feta a špenát.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
2 dl
1/2 dl
2 ČL
Plnka:
1 bal.
200 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.

  2. 2

    Plnku si pripravíme tak, že zmixujeme mladý špenát, syr feta a trošku cesnaku. Ak chceme použiť mrazený špenát, zbavíme ho aspoň čiastočne vody.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou špenátovou zmesou. Môžeme posypať ešte fetou.

  4. 4

    Zrolujeme, pozdĺžne prekrojíme a obidve časti spolu zapletieme.

  5. 5

    Vložíme do formy a necháme ešte minimálne pol hodinu vykysnúť.

    Špenátový pletenec - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 °C asi 30 až 40 minút.

    Špenátový pletenec - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: