Špenátový pletenec
Musím sa priznať, že slané dobroty som mala vždy radšej ako tie sladké. Tentokrát mi napadlo spojiť syr feta a špenát.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 kocky |
|
2 dl |
|
1/2 dl |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- 2
Plnku si pripravíme tak, že zmixujeme mladý špenát, syr feta a trošku cesnaku. Ak chceme použiť mrazený špenát, zbavíme ho aspoň čiastočne vody.
- 3
Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou špenátovou zmesou. Môžeme posypať ešte fetou.
- 4
Zrolujeme, pozdĺžne prekrojíme a obidve časti spolu zapletieme.
- 5
Vložíme do formy a necháme ešte minimálne pol hodinu vykysnúť.
- 6
Pečieme na 180 °C asi 30 až 40 minút.
Tiež Špenátový koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Tak plnku si môže každý prispôsobiť, ale keby to bolo veľmi naplnené, potom sa s tým zle pracuje.