Údený losos s limetkovou penou
			   Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
		   
		   šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z údeného lososa vytvarujeme ružičky. Jednu limetku umyjeme a nastrúhame z nej kôru, ktorú odložíme nabok. Druhú limetku použijeme na ozdobu.
- 2
 Do medu pridáme lyžičku limetkovej šťavy, kôpor zbavíme stopiek a nasekáme najemno, zamiešame s medom a limetkovou šťavou. Smotanu vyšľaháme dotuha.
- 3
 Do peny pridáme štipku soli a korenia, nakoniec pripravenú kôru a šťavu z polovice limetky, jemne premiešame a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.
- 4
 Na tanier kvapneme lyžicu medovo-kôprovej omáčky, do nej položíme ružičku z lososa, pridáme penu a limetku na ozdobu. Pri konzumovaní pokvapkáme lososa limetkovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu