Nejdem tvrdiť, že je to originál, proste recept z knižky.
Suroviny
| 6 - 10 ks |
|
| 5 strúčikov |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 140 g |
|
| 400 g konzerva |
|
| 1/2 ks |
|
| 2 PL |
|
| Bylinky podľa chuti: | |
| (alebo iné) |
|
Postup
-
1
V prvom rade ten historický recept :) A samozrejme vajcia uvarené natvrdo.
-
2
Na oleji osmažíme pokrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme koreniny - u mňa rímska rasca, garam masala, kari, kurkuma, chilli. Chvíľku opražíme, zalejeme pretlakom a paradajkami z konzervy, prevaríme. Dosolíme, dokyslíme. Vložíme prekrojené vajíčka a papáme :) S hriankami aj bez. Je to výborné. Voľakedy, keď vyšla táto kniha, sme na tom s drahým fičali :) @Methi má niečo podobné na svojom blogu, možno sa vyjadrí :)
-
3
U nás dnes raňajky, ale dajú sa jesť kedykoľvek, dobrú chuť :)









@Zuzanka , ake mile prekvapenie! :) si sikulka a odvazna, ze si to vyskusala, prefukla dutiny :)) skorica verim, ze dala tomu smrnc, tesim sa a dakujem aj za krasne fotto, co krasne, krajsie! nazdravie.
@marianne @salinka @izabella929 @monty469 @cesminka @tiginko diky dievcence za mile komentare, raz za cas taka exotika nezaskodi, troska zmenit chute a potom opat hura na buchty a rezne :))