Mozzarella marinovaná v cesnaku
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 7. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
Túto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo slovenský parený syr. Dbajte však, aby bol olej, Zobraziť celý popisTúto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo slovenský parený syr. Dbajte však, aby bol olej, ktorým syr zalievate, kvalitný
porcie
príprava
Postup
-
1
Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu nakrájame na 2x2 cm kusy- 2
Bobkový list, listy tymianu a šalvie a rozdrvené čierne korenie pomiešame s kúskami mozzarelly a naložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby. Následne na vrch pomiešaných surovín nalejeme olivový olej.- 3
Prikryté necháme aspoň dva dni dozrieť na chladnom mieste. Podávame ako predjedlo s hriankami alebo ako prísadu s bylinkovým olejom do čerstvých zeleninových šalátov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
plnené olivy s trochou toho slaného nálevu. Super ku kvalitnému vínku.