Tento recept zvládne aj ten človek ktorý nevie variť. Urobili ho 14 a 12 ročný chlapci
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhanú zeleninu dáme do väčšej misy. Pridáme tam syr ktorý roztrháme na 1cm kúsky.
- 2
Z oleja, citronovej stavy a skorice si pripravime zalievku. Pomiesame salat a pocas miesania pomaly prilievame zalievku.
- 3
Nakoniec pridame namakko uvarene vajcia, ktore rozmiesame v salate. Mozeme podavat s celozrnnym pecivom, ale aj zvlast. Tento salatik je velmi vhodny na veceru, alebo aj kedykolvek ked mate hlad a nemate co do ust ;) DOBRÚ CHUŤ PRAJE ERIK A ADAM ( PS.my necháme neporiadok na dospelákov) :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len by som ho nazvala len šalátom, cestoviny by som ani nespomínala, na čo si kaziť chuť?
Prajeme Vam dobru chut a dobry pozitok z varenia.
receptyea
Kazdy recept dostanete v nedelu
A čo sa týka množstva škorice, treba brať do úvahy, že po premiešaní so v všetkými ingredienciami sa tá chuť viac-menej strátí, ale bude tam naďalej. A ako je známe, škorica je známa svojimi účinkami na zdravie (pomáha pri chudnutí, je účinná pri boji s diabetom, zlepšuje trávenie...). Malý tip: ak nechcete pridávať mletú škoricu, môžete dať do zálievky škoricové drievko, to ale potom musíte vybrať ešte pred tým ako zalejete šalát.
A čo sa týka tej papriky najlepšie je, keď je čerstvá. To platí o všetkých ingredienciách.
A ešte jeden malý tip: ak chcete, môžete miesto 3 väčších mrkiev použiť menšie, ktoré sú chuťovo lepšie. V tom prípade musíte počítať že 2 menšie na 1 väčšiu = 6-7 malých mrkiev. Mrkvu nemusíte šúpať, stačí ju len dobre umyť (najlepšie kefou). Asi 80% vitamínov a minerálov v mrkve sa nachádza v šupke, alebo vo vrstve tesne pod ňou.
A máte ešte nejaké otázky, kľudne sa pýtajte.