Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní. Je jednoduchý, chutný, svieži, nie celkom ľahký a Zobraziť celý popisŠalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní. Je jednoduchý, chutný, svieži, nie celkom ľahký a zdravý, proste ideálny na žúr.
príprava
Postup
-
1
Môžeme použiť tyčinky / krevety mrazené, alebo chladené. Rozmrazíme, očistíme a pre kľud duše môžeme krátko (20 - 30 sekúnd) obvariť v osolenej vode. (osobne často obvarenie vynechávam) Nakrájame na približne 1 cm kúsky (krevety podľa ich veľkosti). Všetky množstvá v rozpise sú približné, podľa veľkosti balenia.
- 2
Ananásovú šťavu zlejeme a ananás nakrájame na kúsky podobne veľké ako tyčinky. Ak použijeme ananás čerstvý, potrebujeme ho približne 250 g.
- 3
V miske zmiešame pokrájané tyčinky / krevety s ananásovými kúskami a majonézou. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, ak treba dosolíme. Vložíme do chladničky na 30 - 60 minút postáť, aby sa spojili chute. Podávame na kolieskach bagety, alebo tortilových čipsoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu