Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко fotorecept
Foto: alex37
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je dobré ho pripraviť deň vopred, nech prestojí v chladničke. Zobraziť celý popisJednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je dobré ho pripraviť deň vopred, nech prestojí v chladničke. Pôvodne sa cukinu pečú na panvičke v oleji, ale nakoľko veľmi nasiaknu olejom, pokúsila som sa o zdravšiu verziu.
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny
-
2
Nakrájame si cukinu na rovnaké plátky 4-5 mm hrubé, osolíme a dáme podsušiť na kuchynský papier
-
3
Usušené uložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme štetčekom s olivovým olejom na funkcii gril 210°C pečieme cca 25-30´podľa typu rúry, každý pozná tú svoju najlepšie. Treba ich sledovať, aby nám nezčernali príliš.
-
4
a takto vyzerajú už upečené /ja som piekla dva plechy/
-
5
Upečené cukiny ukladáme do nádobky, potrieme pretlačeným cesnakom jemne posolíme /pozor už sme ich raz solili/ a natrieme jogurtom /posypeme kôprom u nás nie, pretože ho nemajú všetci radi/ Takto pokračujeme kým nespotrebujeme všetky suroviny. Pred konzumáciou pokvapkáme olivovým olejom.
Добър апетит
@martamm , som rada :)
@gabriele , potom asi vieš po bulharsky?