Paté z jabĺk a teľacej pečene

Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Paté z jabĺk a teľacej pečene
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
1 ks, malá
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu cibule a orestujeme pečeň.

  2. 2

    Zmäknuté maslo pridáme k orestovanej pečeni a vyšľaháme spolu so smotanou v mixéri na ľahkú, vláčnu penu, ktorú ochutíme soľou, korením, horčicou, tymianom a trochou calvadosu.

  3. 3

    Na panvičke opražíme ostatnú cibuľu dosklovita a pridáme na malé kocky nakrájané ošúpané jablko. Necháme vychladiť a zľahka primiešame do zmesi pečene, masla a šľahačky. Necháme celkom vychladnúť a podávame s hriankami, ktoré sme jemne opiekli na hľuzovkovom oleji.

Diskusia k receptu

lia66
Mňam, až sa mi slinky zbiehajú!...ja robievam paštétu z kuracích pŕs a jabĺk-moje deti(aj my samozrejme)ju milujú-toto môže byť tiež super, len predpokladám, že len pre dospelých...calvados a dijónska-hmmm, dobrá kombináció.