Paté z jabĺk a teľacej pečene
Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu cibule a orestujeme pečeň.
- 2
Zmäknuté maslo pridáme k orestovanej pečeni a vyšľaháme spolu so smotanou v mixéri na ľahkú, vláčnu penu, ktorú ochutíme soľou, korením, horčicou, tymianom a trochou calvadosu.
- 3
Na panvičke opražíme ostatnú cibuľu dosklovita a pridáme na malé kocky nakrájané ošúpané jablko. Necháme vychladiť a zľahka primiešame do zmesi pečene, masla a šľahačky. Necháme celkom vychladnúť a podávame s hriankami, ktoré sme jemne opiekli na hľuzovkovom oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu