Slimáky s bylinkovým maslom
Ten kto neochutnal, môže lutovať. Veľa ľudí ich nedá do úst preto, lebo sú...
Tatarák z údeného lososa, ľahký a rýchly
Milujem tatársky biftek, milujem udeného lososa, lososového tataráku je teraz všade plno, tak prečo...
Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...
Šampiňóny na prírodno
Dlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na...
Špenátová roláda
Recept mám z http://www. stv. sk/relacieaz/jednotka/tajomstvo-mojej-kuchyne/recepty-z- relacie-odvysielanej-24-04-2011/ raz som ho vyskúšala a odvtedy je obľúbeným predjedlom, aj...
Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám...
Utopenci špeciál
Srdce mi krvácí, rodinné tajemství předávané z generace na generaci přestalo být tajemstvím... nedá se...
Lístková roláda s kuracinkou
Recept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam...
Veľkonočná plnka
Na východe tradičný recept ale predsa ho každý robí trochu inak ... :-) tak ponúkam...
Veľkonočná šunka - varenie
Príprava veľkonočnej šunky robí mnohým starosti, ako ju uvariť, aby bola pekná a dobrá...
Rýchla zdravá večera
Mám rada ľahké zeleninové večere, v lete vyhrávajú šaláty z čerstvej zeleniny, ktoré si kombinujem...
Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami
Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...
Hermelín zapečený v lístkovom ceste
Zapečte si syr hermelín v lístkovom ceste podľa slovenskej foodblogerky Evy Srogončíkovej. Jej Instagram je @glutenfree_planet....
Silvestrovská kuracia roláda
Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje...
Ukrajinský kapustový závin
Myslím, že tu dlhý úvod písať netreba, krajina pôvodu hovorí za všetko:-)
Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka
Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín....
Paneer (Indický syr)
Tento syr som sa rozhodla pripraviť potom ako som si načítala čosik o indickej kuchyni. Paneer...
Vyprážané olomoucke syrečky
V čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné...
Cviklová nátierka
Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj...
Pečeňový syr bez chémie
Tento pečeňový syr robíme v rodine už roky a ešte sa nikdy nepokazil, lebo sa minul...
Šalát Rumcajs podľa ČSN
Tento šalát sa nachádza v mladšom vydaní Receptury studených pokrmů....
Jednoduché cviklové placky s jogurtovým dresingom
S chuťovo výrazným syrom je to veľká dobrota. Z červenej repy som už robila všetko možné, ale placky prišli na rad až teraz....
Udené na pare
@jerica Bola som u lekárky ortopédky na kontrole , bavili sme sa čo budeme variť na...
Vajíčková nátierka podľa ČSN
Cez víkend som si na zberateľskej burze kúpil za babku skvost do mojej zbierky kucháriek, knihu...
Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...
Aspiková torta
Túto tortu zvyknem robievať v rôznych formách aj silikónových, no najčastejšie v tejto ozdobnej. Rodinka...
Mochi - tradičné japonské koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, ...
Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...
Jednoduchá banica - Лесна баница
Banica je v podstate bulharský slaný alebo sladký koláč. Robí sa z neho množstvo verzií,...