Šampiňóny na prírodno
Dlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na...
Tatarák z údeného lososa, ľahký a rýchly
Milujem tatársky biftek, milujem udeného lososa, lososového tataráku je teraz všade plno, tak prečo...
Šalát z červenej šošovice, mrkvy a červenej repy
Možno niekomu príde vhod v tomto pôstnom období, alebo ho doplníte kúskom mäsa a urobíte si...
Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám...
Veľkonočná plnka
Na východe tradičný recept ale predsa ho každý robí trochu inak ... :-) tak ponúkam...
Rýchla zdravá večera
Mám rada ľahké zeleninové večere, v lete vyhrávajú šaláty z čerstvej zeleniny, ktoré si kombinujem...
Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...
Slimáky s bylinkovým maslom
Ten kto neochutnal, môže lutovať. Veľa ľudí ich nedá do úst preto, lebo sú...
Lístková roláda s kuracinkou
Recept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam...
Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami
Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Silvestrovská kuracia roláda
Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje...
Udené na pare
@jerica Bola som u lekárky ortopédky na kontrole , bavili sme sa čo budeme variť na...
Cviklová nátierka
Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj...
Aspiková torta
Túto tortu zvyknem robievať v rôznych formách aj silikónových, no najčastejšie v tejto ozdobnej. Rodinka...
Vyprážané olomoucke syrečky
V čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné...
Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...
Paneer (Indický syr)
Tento syr som sa rozhodla pripraviť potom ako som si načítala čosik o indickej kuchyni. Paneer...
Mochi - tradičné japonské koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, ...
Brunch Ring slanina, vajce a syr
Tento recept som dostala mailom, je to vraj so zahraničnej stránky. Je to veľmi jednoduchý...
Pečeňový syr bez chémie
Tento pečeňový syr robíme v rodine už roky a ešte sa nikdy nepokazil, lebo sa minul...
Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka
Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín....
Husacia pečeň
V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť....
Vajíčková nátierka podľa ČSN
Cez víkend som si na zberateľskej burze kúpil za babku skvost do mojej zbierky kucháriek, knihu...
Špenátový koláč
Priniesla som si z chalupy plnú debničku špenátu... špenát máme 3x za deň, ale...
Hermelín zapečený v lístkovom ceste
Zapečte si syr hermelín v lístkovom ceste podľa slovenskej foodblogerky Evy Srogončíkovej. Jej Instagram je @glutenfree_planet....
Vlašák
Kto by ho nepoznal... hlavný artikel všetkých bufetov a lahôdok... jedlo študentských prestávok, robotníckych...
Jednoduchá banica - Лесна баница
Banica je v podstate bulharský slaný alebo sladký koláč. Robí sa z neho množstvo verzií,...
Ukrajinský kapustový závin
Myslím, že tu dlhý úvod písať netreba, krajina pôvodu hovorí za všetko:-)
Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...
Majonézová pochúťka
Kúpila som si novú formu na studené pokrmy, neodolala som a musela som ju rýchlo vyskúšať...