Foto: delina
Slaná verzia štrúdle je veľmi vďačným pohostením pre návštevy.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na oleji si dáme osmažiť cibuľu/pór, pridáme paradajky z konzervy, kukuricu, roztlačený cesnak, ochutíme soľou, korením, provensálskymi bylinkami a necháme udusiť. Zmes musí zostať čo najhustejšia, aby sa štrúdľa nepraskala a zmes nevytekala.
-
2
Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice. Cesto vyvaľkáme, poukladáme naňho šunku, rozotrieme rajčinovú zmes, posypeme nakrájanými sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom (ja som použila mozzarellu a goudu).
-
3
Cesto zrolujeme, dáme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a dáme piecť do rúry 50 min.
-
4
Obľúbená je aj salámovo-nivová verzia. Namiesto šunky ide suchý salám, do rajčinovej zmesi dám podusiť nakrájanú papriku a ako syr použijem kombináciu gouda a niva.
Diskusia k receptu