Šunkovo-syrová štrúdľa fotorecept

delina - fotkadelina, 16. júna 2011
Šunkovo-syrová štrúdľa (fotorecept)
Foto: delina

Slaná verzia štrúdle je veľmi vďačným pohostením pre návštevy.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balík
 /pór
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Na oleji si dáme osmažiť cibuľu/pór, pridáme paradajky z konzervy, kukuricu, roztlačený cesnak, ochutíme soľou, korením, provensálskymi bylinkami a necháme udusiť. Zmes musí zostať čo najhustejšia, aby sa štrúdľa nepraskala a zmes nevytekala.

    Šunkovo-syrová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice. Cesto vyvaľkáme, poukladáme naňho šunku, rozotrieme rajčinovú zmes, posypeme nakrájanými sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom (ja som použila mozzarellu a goudu).

    Šunkovo-syrová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto zrolujeme, dáme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a dáme piecť do rúry 50 min.

    Šunkovo-syrová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obľúbená je aj salámovo-nivová verzia. Namiesto šunky ide suchý salám, do rajčinovej zmesi dám podusiť nakrájanú papriku a ako syr použijem kombináciu gouda a niva.

    Šunkovo-syrová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ola111
Vydarila sa ti,pekná štrúdľa,určite je šťavnatá.
narciska
Ja robievam tiež ale ja si cesto rozdelím na dve polovičky a rozgúlam a natriem spodok kečupom nato dám salámy syr šampiony kukuricu a posypem oregánom zrolujem a potriem vajíčkom a dám piecť. urobím také dve štrúdle.Keď vychladne tak to nakrájam na hrubšie pásy a podávam ako pochúťku.
anninkka
aj ja to robievam len troška ine suroviny davam ale je to mňamka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia