Foto: elixir
Syrovo-zemiakové jemné, ale kalorické jedlo... Zapekala som v mise s rozmermi dna 11cmx11cm.
porcie
príprava
na 200-220 °C
Suroviny
3 ks (stredne veľké) |
|
5 PL |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
1 ČL (na vymastenie) |
|
Príloha: | |
4 ks |
|
1 PL |
|
(na posypanie) |
|
1 ks (biela časť) |
|
Postup
-
1
Surové zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Maslo dáme topiť v malom hrnci, kde pridáme tymián a petržlenovú vňať, premiešame.
- 2
Keď sa maslo roztopí, pridáme šľahačkovú smotanu a premiešame.
Maslom na vymastenie potrieme steny aj dno zapekacej misy, posypeme ich soľou a čiernym korením.- 3
Začneme ukladať a tento postup opakujeme, kým sa nám minú suroviny
- dáme vrstvu zemiakových plátov, posolíme,
- zalejeme smotanovou zmesou tak, aby zemiaky boli akurát zakryté,
- posypeme strúhaným ementálom.- 4
Dáme piecť vo vyhriatej rúre na 220°C. Po upečení gratinované zemiaky vyklopíme, vcelku držali tvar. Môžeme podávať. Ako prílohu som k tomu na masle opiekla trochu šampiňónov a pór.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga množstvo bolo vcelku OK, ale je fakt, že by sa to kľudne dalo jesť vo väčších množstvách... :)
@medovnicek ďakujem:)