Foto: ciernalabut
V čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi. Je to jediné vyprážané Zobraziť celý popisV čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi. Je to jediné vyprážané jedlo ktoré doma jeme ... Komu nevadí špecifická aróma olomouckych syrečkov, odporúčam aby vyskúšal :-) Syrečky sú zdravá pochúťka, kedže majú obsah tuku cca 1%, radia sa medzi najdietejšie syry predávané u nás. Zdraviu prospešné sú ušľachtilé mliečne kultúry a sú bohatým zdrojom vápniku a bielkovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olomoucke syrečky nakrájame na koliečka, kupujem balenie kde už zárezy na syre sú. Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vložíme minimálne na hodinku do mrazničky (syrečky sa tak lepšie vyprážajú a vraj nemajú pri vyprážaní takú silnú arómu - toto mi poradila jedna česká kuchárka :-) ) Preto vačšinou syrčeky obalujem deň alebo aj dva vopred ako viem ze ich budem robit na obed ....
- 2
uvaríme si zemiaky, ktoré po uvarení posypeme pažitkou a polejeme roztopeným máslom, vypražíme syrečky a podávame :-)
- 3
Táto dobrota je, ako som už spomínala na začiatku, dobrá aj ako pochutina k pivku, takže ak máte napríklad grilovačku na záhradke, alebo si váš drahý rád otvorí večer pivko pri telke skúste ho potešiť takouto dobrotou, určite sa poteší :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Raz sme sa pokúsili, očarení chuťovým zážitkom z už spomenutej hospody, urobiť si tento gastronomický skvost doma. Syrečky zamorili našu domácnosť puchom podobným skunkovi za výraznej podpory puchu starých ponožiek, avšak po hodinách intenzívneho odsávania, vetrania, likvidácií a dezinfekcií všetkého, čo prišlo so syrečkami do styku, predávkovaní osvežovačmi sme dospeli k výraznému pokroku tj: skunk+ponožky v citrónovom hájiku :)) Dohodli sme sa, že tento skvelý recept a nemenej výrazný odér využijeme, len v prípade najvyššej núdze na vyštvanie nepríjemne zdĺhavej návštevy.