Foto: martttinka
Ten kto neochutnal, môže lutovať. Veľa ľudí ich nedá do úst preto, lebo sú to "slimáky", ale sú naozaj výborné. My doma nemáme nádobky na Zobraziť celý popisTen kto neochutnal, môže lutovať. Veľa ľudí ich nedá do úst preto, lebo sú to "slimáky", ale sú naozaj výborné. My doma nemáme nádobky na slimáky, a tak som to vymyslela inak :)
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. So slimákmi so mala malý problém. Nikde som ich nevedala dostať. Našla som ich iba v Terne.
-
2
Nastrúhame si syr.
-
3
Rozpustíme maslo, pridáme korenie bylinkové maslo a pretlačený cesnak.
-
4
Slimáky precedíme.
-
5
Slimáky som dala do jánskej misy, pretože nemáme nádobky na slimáky, osolíme ich, zalejeme rozpusteným maslom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút.
-
6
Nakoniec to dáme do misieka podávame s pečivom.
Inac mnamka ohromna a citucky protein.
Neviem kolko obsahuje ta konzerva, ale nie je 1 strucik cesnaku malo? potrebuju byt pikantne.
Len aby to nečítali naši politici, lebo nás za vlhkého počasia vyženú s košíkmi na slimáky........
Ale vážne: asi každé jedlo vzniklo od hladu, a tak to nemusí byť zlé. Pripomína mi to moje záhorácke hríby naložené v octe, ale ..... neukladám do KK.
Nebojte sa toho, chutí no naozaj delikátne. :)
Mam dojem,ze chut im urobi dobra omacka a ak nie su spravne pripravene, skoda penazi;-)
Pridám vlastný recept na zapekané slimáky...
@scharlotte skus napr. takto ;-)