Vlašák

kimlo - fotkakimlo, 3. mája 2011
Vlašák
Foto: kimlo

Kto by ho nepoznal... hlavný artikel všetkých bufetov a lahôdok... jedlo študentských prestávok, robotníckych desiat, či ponuka každej studenej kuchyne... receptov je veľa aj tu na Vareche, ja mám však už roky jeden osvedčený, a naozaj veľmi chutný.

10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g alebo šunková saláma
3 ks
50 g
5 g
1/2 štamprlíka
1 KL
2 PL
1 KL
1/2 KL
 trocha
240 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a pretlačíme na hranolčeky. Šunku nakrájame na rezance, pridáme k zemiakom, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, okoreníme, osolíme, prídáme horčicu a zamiešame.

    Vlašák - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme majonézu, v troche nálevu z uhoriek rozmiešame cukor, ocot a worchester, nalejeme do šalátu a všetko dobre zamiešame. Dáme odstáť do chladničky aspoň na pár hodín...

    Vlašák - obrázok 2
  3. 3

    Výsledok stojí za to. Použijeme ako bežný vlašák na konzum s čerstvými rožkami...

    Vlašák - obrázok 3
  4. 4

    ...alebo ako úhľadne upravené pohostenie na príležitostnú oslavu..

    Vlašák - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Študentské časi su už preč aj tie poctivé vlašáky či tresky ,dnes už nemajú tú chut ako kedysi ,dúfam že tento je ten pravý.KK
@kimlo , pri tomto jedle si človek musí povedať, ked musíš, tak musíš, nedá sa odolať, ako v tej reklame s fidorkou , nerobievala som vlašák, ani žiadny zemiakový so salámou, len bez zemiakov, šunkový, salámový, kapustový, ale je výborný, je to on, starý dobrý vlašák, majonéza domáca, nekupujem od vydaja a to je už nejaké číslo



@roxor toto je identický bulharský šalát (prepočítaný),ako je v Receptúrach studenej kuchyne (3.vydanie).Len malá pripomienka:cibuľa sa nepraží,len sa nechá zosklovatieť a nálev sa povarí cca 10min a po vychladnutí spolu zmieša s mäsom atď. www.receptyonline.cz/recept--bulharsky-salat-s-veprovym-mase...

Tie receptury sa menili,ja si pamätám,že pôvodne to bolo hovädzie mäso a len teraz som sa dočítala:...zařazeno 8 receptur výrobků (salátů),jejichž účelem je zpracování surovin,kterých je čas od času nadbytek,nebo jde o národohospodářský zájem...
Tak sa nám normy menili :)