Netradičné jemné zemiakové placky

dada777 - fotkadada777, 9. augusta 2013
Netradičné jemné zemiakové placky
Foto: dada777

Ponúkam vám recept na zemiakové placky pripravené netradične. Sú veľmi chutné a môžu sa podávať samostatne, ako príloha k dusenej alebo grilovanej zelenine, či Zobraziť celý popisPonúkam vám recept na zemiakové placky pripravené netradične. Sú veľmi chutné a môžu sa podávať samostatne, ako príloha k dusenej alebo grilovanej zelenine, či príloha k mäsu. Ak ich pripravujete pre bezmliečnu diétu, tak pridajte rastlinné mlieko a pre ostatných môže byť kravské mlieko. Vyskúšajte...

15 minút
príprava

Suroviny

500 g
60 g
2 ks
5 PL
2 PL
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a vcelku len predvaríme. Napoly uvarené zemiaky scedíme a vychladnuté ich nahrubo nastrúhame.

  2. 2

    Rozšľaháme vajcia, mlieko a múku a vlejeme k nastrúhaným zemiakom. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, korenie a dobre vymiešame.

  3. 3

    Tvarujeme placky a opečieme na horúcom oleji dozlatista z oboch strán. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
Žiadna múka? V každom prípade ukladám, placky môžeme.
hannah22
už je v KK, je tam trochu múky ale recept je zaujímavý, stojí za vyskúšanie... placky možem vždy..... :))
dada777
Ďakujem vám za komentáre, naozaj odporúčam vyskúšať, sú veľmi chutné.
kredenc
recept je z 9. augusta 2013 - jedlo ako stvorené v súčasných horúčavách! Však?
alessino
mno. okrem vňate sa takto pripravujú bežne, nie? ale ináč sú super.
mimochodom, ja robievam iba zemiaky, vajce soľ a sú také chrumkavejsie.
ilusa
@alesino necitas dobre,tieto robila Dada z polouvarenych zemiakov,asi vyskusam
handa
Ja do placiek stale davam petržlenovu vnat a ked ich chcete mat krehučke tak pridajte trocha sody bikarbony.Muky davam iba trošku,aby sa mi nerozliezli a bez cesnaku a cibule si ich naviem predstavit.
aandulka
Ja som sa o tento recept potkla až v tomto predvianočnom čase a veruže ma zaujal, určite vyskúšam,KK,5*
alena45
neviem si ich predstaviť bez cesnaku, ale nabudúce skúsim predvariť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia