Paradajková nátierka na hrianky fotorecept
Foto: mitzy
Mala som doma tri mäkké paradajky, starý chlieb a hlad. Tri dobré ingrediencie :)
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Paradajky som zbavila semienok, aby nebola nátierka príliš vodová a pokrájala. Semienka si môžeme zasadiť podľa nápadu od @Babkamt.
-
2
Cibuľu a cesnak som pokrájala nadrobno a spolu so všetkými prísadami zmixovala s paradajkami v zaváraninovom pohári ponorným mixérom.
-
3
Starý chlebík som krátko opražila na panvičke taktiež s troškou kokosového oleja. Teplé som potrela cesnakom a natrela nátierkou.
-
4
Ľahké raňajky, desiata, večera. Z tohto množstva pre dvoch ľudí cca na 6 hrianok. Dobrú chuť ;)
@Afataga LOL že bosorka :-) No trošku asi aj hej, aj dve mačky ma dekorujú za tým účelom. Pán manžel Február priniesol paradajky nejaký týždeň dozadu, ale ja ich veľmi nemám rada, iba tak pokrájané k niečomu tieto kupované, takže som sa im úspešne vyhýbala. Nejaké šli na cestoviny v omáčke. No stále ešte ležali tieto tri bokom. Už začali byť také že - ojojoj keď s nimi niečo neurobím, aj zhnijú. Padli teda za obeť takto :)
Už sa tiež teším na voňavé paradajky zo záhrady. Tie mám rada aj samé len tak.
Skúsim najbližšie aj oliváč ;)
Ten kokosový olej to je len také novodobé pánske huncútstvo, len taká móda, to časom prehrmí... horšie je to s himalájskou soľou, ťaží sa v Pakistane, čo je stovky km od Himalájí, a pridávajú sa tam farbivá... zlatý dobrý prešovský solivar... :-)
Nuž himalájsku soľ som ešte nikdy nekúpila, len sa mi páči v mlynčeku, ale to si viem zafarbiť aj sama.
@Monty ďakujem ;-)
a co tak oregano?
v ktorom retazci? tu to mozes napisat, nezavru ta, neboj sa :-)
Ja kupujem v Kaufande, majú Veselé paradajky zo Žitného ostrova. Majú veľa druhov a aj tie lacné okrúhle chutia ešte paradajkovo.
dik, dnes som kupila na tvoju zodpovednost :-), ale inde, vonaju aj chutia ako paradajky, len by ma zaujimalo, cim su postriekane, ale to sa nedozvies ani na tych trhovych