Paradajková nátierka
Paradajková nátierka

Paradajková nátierka na hrianky fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 22. marca 2017
Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept)
Foto: mitzy

Mala som doma tri mäkké paradajky, starý chlieb a hlad. Tri dobré ingrediencie :)

15 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1/2 ks
1 struk
1 ČL
1 KL
 štipka
 štipka
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paradajky som zbavila semienok, aby nebola nátierka príliš vodová a pokrájala. Semienka si môžeme zasadiť podľa nápadu od @Babkamt.

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak som pokrájala nadrobno a spolu so všetkými prísadami zmixovala s paradajkami v zaváraninovom pohári ponorným mixérom.

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Starý chlebík som krátko opražila na panvičke taktiež s troškou kokosového oleja. Teplé som potrela cesnakom a natrela nátierkou.

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ľahké raňajky, desiata, večera. Z tohto množstva pre dvoch ľudí cca na 6 hrianok. Dobrú chuť ;)

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
Robievam bez cibule s olivacom, vyborne a kde si zobrala take paradajky? Bud si bosorka, alebo si bola u mesiacikov
1x mitzy
bubaya
Až na ten kokosový olej, ktorý mi pasuje iba na sladko všetko beriem. Cesnačík, paradajky, hrianočky.....mňam.
1x mitzy
mitzy
@Mava tak sa teším že páči :)
@Afataga LOL že bosorka :-) No trošku asi aj hej, aj dve mačky ma dekorujú za tým účelom. Pán manžel Február priniesol paradajky nejaký týždeň dozadu, ale ja ich veľmi nemám rada, iba tak pokrájané k niečomu tieto kupované, takže som sa im úspešne vyhýbala. Nejaké šli na cestoviny v omáčke. No stále ešte ležali tieto tri bokom. Už začali byť také že - ojojoj keď s nimi niečo neurobím, aj zhnijú. Padli teda za obeť takto :)
Už sa tiež teším na voňavé paradajky zo záhrady. Tie mám rada aj samé len tak.
Skúsim najbližšie aj oliváč ;)

kimlo
@Bubaya (22.3.2017 15:55)

Ten kokosový olej to je len také novodobé pánske huncútstvo, len taká móda, to časom prehrmí... horšie je to s himalájskou soľou, ťaží sa v Pakistane, čo je stovky km od Himalájí, a pridávajú sa tam farbivá... zlatý dobrý prešovský solivar... :-)
mitzy
@Bubaya dnes sa môj deň tiahne v znamení kokosového oleja :) aj polievku som na ňom robila.

mitzy
@Kimlo ale no :-D pánske huncútstvo (smejem sa na tom pomenovaní v dobrom hah) Ale to bolo aj čierne korenie pred mnoho rokmi. Teraz je už také "naše". Ale veď hej, mám aj hrubozrnnú aj jemnú soľ. Ale nedaj tam himalájsku, keď už robíš huncútstva.
bubaya
@Kimlo (22.3.2017 16:02)
Nuž himalájsku soľ som ešte nikdy nekúpila, len sa mi páči v mlynčeku, ale to si viem zafarbiť aj sama.
siisa
Milujem hrianky, takže privítam každú novú nátierku :) Akurát ja bazalku nemusím....ale to nie je problém :) niečím ju nahradím
mava
Ak sa môžem pridať,kupujem paradajky v jednom reťazci,alebo u nás na gazdovskom trhu,sú slovenské a naozaj chutia ako paradajky. A v piatok som kúpila aj šalátovú uhorku,tiež slovenskú,lebo už sa neviem dočkať zeleniny z tržnice.
1x mitzy
afataga
@Mava (22.3.2017 19:32)

v ktorom retazci? tu to mozes napisat, nezavru ta, neboj sa :-)
bubaya
@Afataga (23.3.2017 15:57)

Ja kupujem v Kaufande, majú Veselé paradajky zo Žitného ostrova. Majú veľa druhov a aj tie lacné okrúhle chutia ešte paradajkovo.
afataga
@Bubaya (25.3.2017 10:36)

dik, dnes som kupila na tvoju zodpovednost :-), ale inde, vonaju aj chutia ako paradajky, len by ma zaujimalo, cim su postriekane, ale to sa nedozvies ani na tych trhovych
kecemis
Vdaka. Aj toto som vyskusal a vyborne lahke a svieze na ranajky na hrianke. Vecer len so zeleninou.