Paradajková nátierka
Paradajková nátierka

Paradajková nátierka na hrianky fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 22. marca 2017
Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept)
Foto: mitzy

Mala som doma tri mäkké paradajky, starý chlieb a hlad. Tri dobré ingrediencie :)

15 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1/2 ks
1 struk
1 ČL
1 KL
 štipka
 štipka
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paradajky som zbavila semienok, aby nebola nátierka príliš vodová a pokrájala. Semienka si môžeme zasadiť podľa nápadu od @Babkamt.

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak som pokrájala nadrobno a spolu so všetkými prísadami zmixovala s paradajkami v zaváraninovom pohári ponorným mixérom.

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Starý chlebík som krátko opražila na panvičke taktiež s troškou kokosového oleja. Teplé som potrela cesnakom a natrela nátierkou.

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ľahké raňajky, desiata, večera. Z tohto množstva pre dvoch ľudí cca na 6 hrianok. Dobrú chuť ;)

    Paradajková nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Bubaya (22.3.2017 15:55)

Ten kokosový olej to je len také novodobé pánske huncútstvo, len taká móda, to časom prehrmí... horšie je to s himalájskou soľou, ťaží sa v Pakistane, čo je stovky km od Himalájí, a pridávajú sa tam farbivá... zlatý dobrý prešovský solivar... :-)
@Kimlo ale no :-D pánske huncútstvo (smejem sa na tom pomenovaní v dobrom hah) Ale to bolo aj čierne korenie pred mnoho rokmi. Teraz je už také "naše". Ale veď hej, mám aj hrubozrnnú aj jemnú soľ. Ale nedaj tam himalájsku, keď už robíš huncútstva.