Rýchle pizzovníky fotorecept

mamaoli - fotkamamaoli, 4. augusta 2010
Rýchle pizzovníky (fotorecept)
Foto: mamaoli

Tieto pizzovníky robieva moja mama. Ešte za mojich čias študentských si na nich pochutilo "pol" intráku.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 kelímok
1/2 lyžičky
1/4 lyžičky
Plnka:
1
1 ks




Postup

  1. 1

    Zamiesime cesto z múky, acidofilného mlieka, soli a sódy bikarbóny. Predhrejeme si rúru.

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na nie veľmi hrubý, ale ani nie na veľmi tenký plat.

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plat potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaného s cesnakom, trochou olivového oleja, solľou a oregánom.

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naukladáme plátky syra,.........

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    .....šunky alebo salámy

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nakoniec lečo (bez šťavy a vajca), prípadne môžte použiť šampiňóny.

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stočíme ako makovník :-)

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájame šikmo na kúsky ako roládu, poukladáme na vymastený pekáč a každý kúsok ešte potrieme olivovým olejom. Pečieme na 200 stupňoch asi 40 minút.

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Počkáme, kým vychladnú (aby Vás nebolelo brucho :-)) a podávame. Dobrú chuť!

    Rýchle pizzovníky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mamina2
robievame aj my ked si to chceme ulahcit tak z listkoveo cesta... muzi to miluju...
zdezda
:-)))))) aj ja robím túto dobrotu z lístkového cesta
alexdidi
...nie je to pečenie 40 minút pri 200st C pridlhé?...lebo ide o pomerne malé kúsky
ailuj82
určite vyskúšal. Moje deti majú radšej slané ako sladkosti :)
evanaaa
Aj mne s aten čas zdá dlhý. to by bolo veľa aj na koláč.
valeri
vyzerajú dobre, chutne, lákavo, ...... ukladám, a čas - veď pozriem a keď sú hotové vypnem a vyberiem z rúry :-)).
dada06
aj ja tieto pizzovniky robievam pravidelne, no z kysnuteho cesta... velka pizza sa moze schovat :o)) mnam
mamaoli
co sa casu tyka, ja som to veru tak dlho piekla, ale skusne sa na ne obcas mrknut
kattyka
Trochu horšie sa mi to krájalo. Ale chutilo nám aj hosťom. Robila som to z dvojitej dávky a nič nestihlo oschnúť.
gabikaw
dobre sa to krája keď to dáte tak na hodinku do chladničky
kaixi
ukladám a určite vyskúšame bez jednej suroviny - vegetariánské :)) ďakujem za recept :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia