Foto: mamaoli
Tieto pizzovníky robieva moja mama. Ešte za mojich čias študentských si na nich pochutilo "pol" intráku.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zamiesime cesto z múky, acidofilného mlieka, soli a sódy bikarbóny. Predhrejeme si rúru.
-
2
Cesto rozvaľkáme na nie veľmi hrubý, ale ani nie na veľmi tenký plat.
-
3
Plat potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaného s cesnakom, trochou olivového oleja, solľou a oregánom.
-
4
Naukladáme plátky syra,.........
-
5
.....šunky alebo salámy
-
6
a nakoniec lečo (bez šťavy a vajca), prípadne môžte použiť šampiňóny.
-
7
Stočíme ako makovník :-)
-
8
Nakrájame šikmo na kúsky ako roládu, poukladáme na vymastený pekáč a každý kúsok ešte potrieme olivovým olejom. Pečieme na 200 stupňoch asi 40 minút.
-
9
Počkáme, kým vychladnú (aby Vás nebolelo brucho :-)) a podávame. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu