
Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....

Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....

Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...

Údený losos špeciál
Tento losos , nikto neverí , že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja...

Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...

Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej...

Slivky v prosciutte
Výborné, rýchle, jednoduché a fakt veľmi chutné. Ja to robievam na rodinné oslavy, ...

Celerový salát a cibulový chléb bez mouky
Celer a mrkev uvaříme do poloměkka, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny, promícháme....

Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...

Nakladaný pečený fenikel
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme...

Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...

Garnáty, scampi, obrie krevety
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo...

Bruschetta na slovenský spôsob alebo bundášik trocha inak
U nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík...

Guľky-bambuľky
Ak chcete vyskúšať tento recept musíte začať vysmážanými rezňami, karfiolom, syrom, skrátka niečim vysmážaným...

Plnená paprika
Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant....

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...

Mix šalát s vajíčkami na tvrdo
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického...

Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...

Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...

Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu
Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z...

Chřupáčky z kynutého lístkového těsta
Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké,...

Tzatziki podľa našich chutí
Podobné kombinácie sme zostavovali už v 50. rokoch, keď sme ešte netušili, že výsledné dielo sa nazýva „tzatziki“....

Mexické tortilly
Obidva druhy múky zmiešame, pridáme soľ a postupne počas miešania pridávame po troške vlažnú vodu...