
Slivky v prosciutte
Výborné, rýchle, jednoduché a fakt veľmi chutné. Ja to robievam na rodinné oslavy, ...

Veľkonočný syreček
Tento syreček robí hlavne na východe a niekto ho robí na slano, niekto na...

Nakladaný pečený fenikel
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme...

Cuketovo-syrové guľky
Cuketu si nastrúhame na jemno, zasolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu, ktorú zlejeme....

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...

Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...

Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...

Mix šalát s vajíčkami na tvrdo
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického...

Detská výživa
Jabĺka dáme variť s litrom vody, kým sa nerozvaria. Z 0, 5l vody, cukru,...

Údený losos špeciál
Tento losos , nikto neverí , že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja...

Celerový salát a cibulový chléb bez mouky
Celer a mrkev uvaříme do poloměkka, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny, promícháme....

Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej...

Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...

Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....

Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...

Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...

Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu
Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z...

Garnáty, scampi, obrie krevety
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo...

Bruschetta na slovenský spôsob alebo bundášik trocha inak
U nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík...

Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...

Plnená paprika
Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant....

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....