Špargľa so šunkou a syrovou omáčkou

kaufland - bez fotkykaufland, 4. apríla 2012
Špargľa so šunkou a syrovou omáčkou
Foto: kaufland

Pekný deň, tento recept som si v podstate vymyslela ,aby som uspokojila všetkých členov našej rodinky..babička a ja sme zeleninové,chlapi sú na šunku Zobraziť celý popisPekný deň, tento recept som si v podstate vymyslela ,aby som uspokojila všetkých členov našej rodinky..babička a ja sme zeleninové,chlapi sú na šunku a slaninku a dcérenka na syry. Keďže špargľa je sezónna zelenina a momentálne je jej v obchodoch dostatok,vybrala som si práve tento recept a chcem sa s ním podeliť na vašej stránke.

6
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

2 balenia
1 balenie
20 dkg
15-20 dkg
 3 druhy :niva,bambino,karička
  na potretie
 strúhaný
 lyžica




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu vhodíme do vriacej vody. / varíme v osolenej vode s lyžicou citrónovej šťavy cca 7-9 minút./ Špargľu vyberieme a necháme vychladiť. OMÁČKA:tri druhy syra roztavíme v asi 1,5 dcl smotany na varenie /najlepšie je použiť nivu,bambino v črievku a napr.kápiový vian/ a lyžici masla.Omáčku podľa potreby dosolíme ale pri použití nivy-nie je potrebné viac soliť.

  2. 2

    Rozvaľkáme si lístkové cesto a riadelkom nakrájame obdĺžniky.Na obdĺžnik cesta dáme šunku,plátok slaniny,položíme asi tri kusy špargle a cesto zavinieme. Záviny poukladáme na omastený plech,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Rolky zapečieme v rúre len niekoľko minút,aby nevyschli.

  3. 3

    Ako prílohu podávame zemiaky pečené v rúre so slaninkou,alebo varené zemiaky.Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

broninka
krásne a mňam mňam chutné a nápadité...super, inšpirujem sa :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia