Foto: kaufland
Pekný deň, tento recept som si v podstate vymyslela ,aby som uspokojila všetkých členov našej rodinky..babička a ja sme zeleninové,chlapi sú na šunku Zobraziť celý popisPekný deň, tento recept som si v podstate vymyslela ,aby som uspokojila všetkých členov našej rodinky..babička a ja sme zeleninové,chlapi sú na šunku a slaninku a dcérenka na syry. Keďže špargľa je sezónna zelenina a momentálne je jej v obchodoch dostatok,vybrala som si práve tento recept a chcem sa s ním podeliť na vašej stránke.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 balenia |
|
1 balenie |
|
20 dkg |
|
15-20 dkg |
|
3 druhy :niva,bambino,karička |
|
|
|
|
|
|
|
na potretie |
|
strúhaný |
|
|
|
lyžica |
|
Postup
-
1
Očistenú špargľu vhodíme do vriacej vody. / varíme v osolenej vode s lyžicou citrónovej šťavy cca 7-9 minút./ Špargľu vyberieme a necháme vychladiť. OMÁČKA:tri druhy syra roztavíme v asi 1,5 dcl smotany na varenie /najlepšie je použiť nivu,bambino v črievku a napr.kápiový vian/ a lyžici masla.Omáčku podľa potreby dosolíme ale pri použití nivy-nie je potrebné viac soliť.
- 2
Rozvaľkáme si lístkové cesto a riadelkom nakrájame obdĺžniky.Na obdĺžnik cesta dáme šunku,plátok slaniny,položíme asi tri kusy špargle a cesto zavinieme. Záviny poukladáme na omastený plech,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Rolky zapečieme v rúre len niekoľko minút,aby nevyschli.
- 3
Ako prílohu podávame zemiaky pečené v rúre so slaninkou,alebo varené zemiaky.Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu