Holub pečený na chlebe fotorecept

evusik - fotkaevusik, 12. septembra 2016
Holub pečený na chlebe (fotorecept)
Foto: evusik

Dostala som štyroch holubov, troch som naplnila a upiekla, štvrtého som upiekla trochu netradične na chlebe a červenom víne. Prvé sme mali v nedeľu na obed a bolo to fajn a druhé sme mali na večeru a bolo to výborné.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 krajce
2 strúčiky
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly, očisteného holuba prekrojíme po dĺžke, osolíme.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Holuba posypeme bylinkami, ja som použila tymián, petrželku, majoránku dobrá je saturejka, rozmarín.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso opečieme na troche oleja zo všetkých strán, oleja netreba veľa pretože holub má veľa podkožného tuku a pri opekaní sa časť z neho vytopí.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo výpeku opečieme dva krajce chleba a pridáme aj roztlačený cesnak aj so šupkou.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na opečené hrianky uložíme opečené polky holubov, pridáme ešte bylinky, kúsok masla a podlejeme červeným vínom.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť do rozpálenej rúry na 200 °C na 20 minút.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pekáčik vyberieme a prikryjeme napr. miskou a necháme 5-10 minút odpočívať.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Moc mäsa na holubovi nie je, môj muž hovorí, že tak pod jeden zub, mne pripomína chuťovo kačacie prsia.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Recept sa mi páčil, bola to fakt len taká ľahká večera a k nej samozrejme dobré červené ktoré som použila pri pečení a ešte som to vylepšila slaninovými čipsami len tak na ozdobu.

    Holub pečený na chlebe (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Oh, věřím že to musela být velká dobrota, takový holub!!
kimlo
Určite Vám dal holubov Otík z vesničky mojej strediskovej... ;-)
1x 45678
mijaita
S chlebem varim podle kamosky veprovy jazyk, tak si umim predstavit, jak je to dobre. Obcas pecu krepelky, tak je upecu priste na tom chlebu. Moc se mi to libi, o chuti nepochybuju!
evusik
@all ďakujem :-)
@Kimlo škoda, že nepoznám žiadneho Otíka, holubov dostali naše deti a strčili ich nám, že to nechcú, tak čo už
@Mijaita ten bravčový jazyk robím aj ja a je to delikatesa... a ďakujem :-)
kukulienka71
Fajnotka, viem si predstaviť:-) U teba , @evusik , ma fascinuje cit pre detaily na fotkách, výber zaujímavých, neokukaných receptov a samozrejme krátky ale výstižný popis, ktorý neunavuje, takže recept pôsobí ľahko pripraviteľne, čo je dôležité. 5*

kecemis
Vsetko uz bolo napisane. teraz len musim najst miesto, kde su holuby a vybrat sa na polovacku. 5*
evusik
@Kukulienka71 ďakujem za krásny komentár :-) je pravda, že jedlo už moc nefotím pripadá mi to, že už som nafotila všetko čo som kedy uvarila ale holuby mali premiéru tak som neodolala
@Kecemis poľovačka? aj ja by som sa pridala ale maximálne na tých asfaltových :-)


stanci11
páni, ku holubom sa asi len tak ľahko nedostanem aby som odskúšala, ale recept vyzerá fantasticky ;)
mindalka
Moja česká babička mi na prázdninách vždy upiekla "holoubata". Milovala som ohryzkávať kostičky a babička mi ich vždy zabalila aj na dlhú cestu na Slovensko. Odvtedy som ich nejedla, nemám ich kde kúpiť. Zostali mi v mysli ako gurmánska spomienka na detstvo. Recept sa mi páči, len kde holuby vziať, keď doma nemám holubník?
evusik
@Mindalka tak ja mám podobnú skúsenosť, na prázdniny som chodila k tete a ujo choval holuby, tak sme občas mali v nedeľu na obed holubov uvarených v polievke a potom zapečených a bola aj polievka aj hlavný chod. Na chuť si už nepamätám ale vždy som sa doma chválila pred súrodencami že ja som jedla holubov a oni nie :-)
@Stanci11 ani neviem či holubov dostať kúpiť v obchode, ale asi áno, aj keď najskôr sa k nim človek dostane cez chovateľov

izabella929
@evusik ,ešte som nerobila jedlo s holubom a chuť si nedokážem predstaviť..iste chutí ako divina, no tvoj nápad urobiť ich na chlebe sa mi páči.-)ale kamarát ich tiež robil plnené a vyzerali veľmi chutne.-)
mariamka
polievku som uz robila, bola vyborna, a tie kosticky obhryzat, zazitok, velmi pekne jedlo
evusik
@Izabella929 aj ja som robila plnené a dobré boli aj tie a mne to skôr ako divinu pripomínalo kačacinu
@Tiginko recept som našla v jednej starej kuchárskej knižke a aj mne sa pozdáva
@Mariamka aj my sme poctivo obhrýzali malinké kostičky iba náš pes bol nešťastný, neušla sa mu totiž skoro žiadna kostička, nos mu vykrúcalo ale kosti som sa mu bála dať lebo boli veľmi ostré, tak sa mu chudákovi ušli len nejaké koštialiky :-)