Foto: rennatte
Inšpirácia z internetu, ak ma niečo zaujme, tak hneď skúsim.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Škrabkou na zeleninu alebo nožíkom nakrájame očistenú zeleninu na tenké plátky. Cuketu krájame aj so šupkou.
-
2
Všetky zeleninové plátky uložíme vedľa seba
-
3
Lístkové cesto rozvaľkáme, guľatú formu vystelieme papierom na pečenie a vložíme cesto tak, aby pokrývalo aj okraje formy, 2PL smotany zmiešame s bylinkovým pestom alebo pretlačeným cesnakom a potrieme cesto
-
4
Do stredu formy vložíme malú rolku zeleniny a postupne pridávame pásiky v tvare špirály, pásiky farebne striedame až kým nezaplníme celú formu.
-
5
Pokvapkáme troškou oleja, osolíme, prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 30 minút
-
6
Zvyšnú kyslú smotanu zmiešame so strúhaným syrom, po 30 minútach vyberieme zeleninu z rúry a potrieme smotanovou zmesou
-
7
Dopečieme odokryté asi 15-20 minút
-
8
Nakrájame a podávame so zemiakmi alebo ako prílohu k mäsu
Vydarený koláčik.
dobre,že si pripomenula,urobím opäť.Je to nielen pekné,ale aj chutné