
Pečená kapusta trochu inak
Anglicky písaný recept ma dnes zaujal na Google+ A po vyskúšaní si ma aj získal. Viac na...

Pečená paprika s bagetou & opekané zemiačky
Máme svoju papriku , tak ju využívam po celé leto na rôzne spôsoby , ...

Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...

Nátierka z údeného divého lososa
Táto nátierka vznikla veľmi spontánne. Pôvodne som chcela robiť lososový tatarák, ale keďže ten mávame...

Yumurta Piyazi (Vajíčkový šalát)
Výborný, svieži sezónny šalátik z vajíčok, petržlenu, jarnej cibuľky a olivového oleja. Podáva...

Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...

Chrumkavá nepečená pizza
Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez...

Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...

Zapečená plnka z kuracích pečienok
Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi...

Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

Mix šalát s vajíčkami na tvrdo
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického...

Strapatá nátierka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak...

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....

Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...

Čerstvá salsa
Túto salsu robievam väčšinou keď čakáme návštevu podávam to spolu s guacamole a houmusom k nachos.

Nakladaný pečený fenikel
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme...

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....

Vitamínová bomba
Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam...

Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...

Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...

Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...

Slivky v prosciutte
Výborné, rýchle, jednoduché a fakt veľmi chutné. Ja to robievam na rodinné oslavy, ...

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Teplý zelerový šalát
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.