Foto: terakota
Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v Nápadoch, ktoré mi posielajú priatelia ako prezentácie a reklamy. Zobraziť celý popisNetradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v Nápadoch, ktoré mi posielajú priatelia ako prezentácie a reklamy. Vyskúšal som to a je to tu.
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
podľa chuti (alebo štipľavá, žltá, zelená, červená) |
|
rozvaľkané |
|
|
|
1 ks na potieranie pri pečení |
|
Postup
-
1
V prvom rade vyberieme vhodné podlhovasté papriky, sladké štiplavé medze sa nekladú v tomto. Pozdĺž ich narežeme a jadierka so srdcom vyrežeme, rebrá po stranách ponecháme, hlavne u štiplavej. Pripravenú fašírkovú zmes naplníme do papriky. Zloženie neuvádzam, každý podľa svojej chuti a vôli. Môže byť z kuracieho mäsa, bravčového mäsa, syrové a pod.
-
2
Lístkové cesto narežeme cca na 2 - 3 cm prúžky a naplnené papriky zarolujeme do špirály. Naložíme na pekáč potrieme vymiešaným vajcom. Posypeme rascou a kamennou soľou.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 - 180 °C Priebežne ešte raz potrieme so zvyškom vajca a pekne do zlatova upečené môžeme podávať. Prílohám a príležitosti sa medze nekladú, každý si urobí po svojom. Ide iba o nápad a kombináciu pekného s dobrým. D o b r ú ch u ť ! ! **********************************************************
Diskusia k receptu