Krémrole plnené plnenou paprikou fotorecept

terakota - fotkaterakota, 10. mája 2015
Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept)
Foto: terakota

Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v Nápadoch, ktoré mi posielajú priatelia ako prezentácie a reklamy. Vyskúšal som to a je to tu.

15 minút
príprava
30-45 minút
na 160-180 °C

Suroviny

podľa chuti (alebo štipľavá, žltá, zelená, červená)
 rozvaľkané
1 ks na potieranie pri pečení

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V prvom rade vyberieme vhodné podlhovasté papriky, sladké štiplavé medze sa nekladú v tomto. Pozdĺž ich narežeme a jadierka so srdcom vyrežeme, rebrá po stranách ponecháme, hlavne u štiplavej. Pripravenú fašírkovú zmes naplníme do papriky. Zloženie neuvádzam, každý podľa svojej chuti a vôli. Môže byť z kuracieho mäsa, bravčového mäsa, syrové a pod.

    Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto narežeme cca na 2 - 3 cm prúžky a naplnené papriky zarolujeme do špirály. Naložíme na pekáč potrieme vymiešaným vajcom. Posypeme rascou a kamennou soľou.

    Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 - 180 °C Priebežne ešte raz potrieme so zvyškom vajca a pekne do zlatova upečené môžeme podávať. Prílohám a príležitosti sa medze nekladú, každý si urobí po svojom. Ide iba o nápad a kombináciu pekného s dobrým. D o b r ú ch u ť ! ! **********************************************************

    Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: