Veľkonočný syreček

mataliptak - fotkamataliptak, 7. apríla 2012

Tento syreček robí hlavne na východe a niekto ho robí na slano, niekto na sladko . Nám chutí viac na sladko akosi k ten šunke nám tak lahodí sladší ako slaný .

Suroviny

1 l
10
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka s vanilkovým cukrom vymiešame a prilejeme mlieko . Za stáleho miešanie varíme na miernom ohni až kým sa nezhrudkavie a nevytvorí sa okolo akoby voda ... hotové precedíme cez gázu a necháme odkvapkať , najlepšie je robiť večer a do rána nechať odkvapkať ....

    Veľkonočný syreček  - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Predjedlá, Prílohy a omáčky, Varené

Diskusia k receptu

ancicka
Veľká noc bez syrku,tak to musí byť.Ja som robila tiež z 10 vajec a už polovica padla na raňajky.Fajn!
garanco
Takýchto receptov je na Vareche už hodne, stačí si ich vyhľadať.
megginr
no ale napriklad ja vidim syrecek s vanilkovym cukrom, nasladko, prvy raz :)
isabel1
Každý je možno trochu iný,kto ako má rád.Ja nedávam vanilku,ale trošku cukru,trošku soli a hrozienka.Ták sme to robili doma.U nás to voláme hrudka a Veľká Noc by bez nej nemohla byť.
marijanka712
krásna hrudka aj ja som robila na slano naučila ma to moja priateľka z východu ona to robí aj na sladko aj na slano do slaného dáva pažitku aj ja som dala a do sladkého hrozienka. U nás to chutí na slano
helga2
Ja robím tiež na slano aj na sladko.Keď robím na nejakú slávnostnú príležitosť nielen na veľkú noc tak si ušijem z gázy taký valček a ten pomaly naplním.Keď je hotový gázu rozrežem a mám akoby roládu.
elka56
ja robim troška cukru ,troška soli a porežem zelenú petržlenovú vnať nadrobno a pridam do toho ,ukáže to pekne...
waocipa
manželova mamička dava do hrudky klinček (v Poľsku sme to nie robili)ja klinček nie dávam aj tak manžel si zvykol ako to robím ja-prajem všetkým krásne sviatky...
alexdidi
Samozrejme,že na východe sa hrudka varí v každej domácnosti,či už na slano alebo na sladko.Nám chutí len na slano,ale to už je asi zvyk...a ku slanej šunke zase sladký koláč.....
douglas
Perfektný, vyzerá rovnako ako môj :). Robím z 15 vajec, 1a1/2l mlieko 3.5%, soľ, rozdrvený klinček, nové korenie a pre farbu šafrán. Rodelím na menší a väčší hrudku; z menšieho odkrojím na posvätenie do košíku. Robila som zo začiatku s cukrom, ale ten manželovi nechutil, teraz len na slano.
rona1
ja robievam na slano a namiesto gázy použijem silonku samozrejme nepoužitú ........
gabrielka
Robila som to prvý raz, na slano, teda namiesto van.cukru som dala soľ, no mne ani mojej rodine to nechutilo, snáď sa tam mali dať ešte nejaké prísady aby to malo chuť?
manka1
@gabrielka u nás sa tiež raz vyskúšala na slano s trochou korenia - ale nechutilo. Takáto sladká sa zje raz-dva.