
Avokádo Maki
Sushi ryžu dôkladne premyjeme v sitku. Do hrnca dáme 150 ml vody, pridáme ryžu a...

Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета
Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo...

Obyčajná huspenina
Ahojte. Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa. Z mnohých výborných jedál pripravovaných...

Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...

Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke
Klasická situácia, keď ostali po nedeli dve lyžice pučených zemiakov:-) Uvarila som k nim ešte dva...

Cícerová bio nátierka
Táto pomazánka patrí medzi moje najoblúbenejšie. Už ani neviem, odkial je pôvodný recept, ale...

Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...

Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...

Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...

Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...

Bruschetta s kozím syrom, paradajkami, čiernymi olivami, kôprom a s rucolovým šalátom
Ako sa hovorí z núdze cnosť, tak sa i mne pritrafilo vymiesť chladničku a našla som...

Nakladaný ovčí syr
Ovčí syr máme radi, tak kupujeme väčšiu hrudu z ktorej ujedáme, zároveň necháme časť prezrieť na 100...

Grilované figy so syrom
Ako sa Slovák poteší 2x ??? Prvý krát keď som kúpila čerstvé figy a druhý krát, ...

Našľahaná omeleta so špenátom
Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme...

Baklažánové pizze vegan-bezlepkové
Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty

Sushi po česku
Toto jídlo připravuji vždy k nějakým oslavám, jako jsou narozeniny, svátky, Silvestr nebo když...

Pečená cvikla so zemiakovo-bylinkovou plnkou
Jedlo je ľahšie, než ľahké... preto sa množstvo môže s kľudom znásobiť.

Zemiakové gule s kuracou pečeňou a bryndzovou omáčkou
Gule plnené pečienkou so šalviou som videla v nástennom kalendári. Prispôsobila som recept našim chutiam, ...

Slaná torta
Tuto tortu som si urobila na moju dvadsiatku, pozvala som si hosti tak som sa musela...

Paštéta domáca
Najpaštéta akú som kedy jedla. Lahodná, jemná, ľahko rozotierateľná. Môžme použiť na raňajky,...

Rumunský zemiakový šalát
Tento šalát patrí k vianočným rumunským špecialitám. Podáva sa ako predjedlo a nie ako príloha -...

Šalát z rukoly s camembertom a orechmi
Mali sme na večeru tento jednoduchý a veľmi chutný osviežujúci šalát z rukoly, camembertu, opražených...

Predjedlo z melóna Galia a prosciutto crudo
Ide o veľmi jednoduché a chutné osviežujúce slávnostné predjedlo. Melón Galia sa vyšľachtil Dr...

Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

Zeleninový závin (bez mlieka)
Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho...

Pikantný mangold s cukinou a chorizom
Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj...

Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...

Krevetový koktail na párty
Majonézu zmiešame s kečupom a dochutíme podľa potreby citrónovou šťavou a tabascom.

Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, ...