Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Deň vopred si namočíme fazuľu.
-
2
Na druhý deň ju uvaríme s bobkovým listom domäkka.
-
3
Uvarenú fazuľu rozmixujeme.
-
4
Vlašské orechy nahrubo zomelieme.
-
5
V panvici rozohrejeme olej a oriešky opražíme. Pridáme maslo a necháme ho roztopiť.
-
6
Pridáme lahôdkové droždie a soľ. Premiešame a odstavíme.
-
7
Orechovú zmes pridáme k fazuli a spolu premixujeme.
-
8
Inšpirovala ma výborná nátierka od @mijaita.
@kuchticka : nech pridavas cokolvek do chleba, mal by drzat svoj tvar aj bez formy, avsak cesto nesmie byt riedke. takze do odmeranej muky pridavaj vodu len pomaly - radsej menej a domies rukami ak nemas dobry mixer -skus raz a uvidis rozdiel.
Ďakujem za odpoveď.
Predpokladám, že ju robievaš vtedy, keď varíš fazuľovú polievku a odoberieš si potrebné množstvo na nátierku.
Mne osobne sa to páči :-)